Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου καθώς την Παρασκευή 20 Αυγούστου ορίστηκε από το οικείο Πρωτοδικείο, προσωρινή διοίκηση η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί το μέλλον του φορέα, μετά το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Όπως είναι γνωστό ο σημαντικός αυτός παραγωγικός φορέας για το νότιο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται εδώ και χρόνια αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα – εξαιτίας σειράς λανθασμένων επιλογών κατά το παρελθόν – με αποτέλεσμα οι δεκάδες εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι εδώ και ένα εξάμηνο.

Η πρόσφατη παραίτηση του προέδρου Κώστα Υφαντή επιβάρυνε την κατάσταση καθώς ο φορέας έμεινε ακέφαλος σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή. Και η στιγμή ήταν κρίσιμη διότι από πλευράς πιστώτριας τράπεζας – και με παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού – έγιναν ενέργειες για αποδέσμευση κεφαλαίων κίνησης που θα κάλυπταν και δεδουλευμένα εργαζομένων. Κάτι όμως που δεν συνέβη τελικά διότι η Ένωση δεν είχε διοίκηση…

Μια άλλη πτυχή του ζητήματος είναι η επόμενη μέρα του συνεταιρισμού, δηλαδή εάν θα συνεχιστεί η αυτόνομη πορεία του ή θα ενσωματωθεί στη γειτονική του Αγρινίου όπως προτείνεται από κάποια μέλη του. Μάλιστα ο διορισμός προσωρινής διοίκησης “παγώνει” τα σενάρια ενσωμάτωσης από την Ένωση Αγρινίου.

Σε κάθε περίπτωση γεγονός είναι ότι ένας κατεξοχήν παραγωγικός και με προοπτικές φορέας βρίσκεται σε περιδίνηση αντανακλώντας στο γενικότερο αρνητικό οικονομικό κλίμα της περιοχής.

Και το δυστύχημα είναι ότι οι αιτίες για αυτήν την κατάσταση οφείλονται σε σειρά λανθασμένων και άστοχων επιλογών επί σειρά πολλών ετών… εξαιτίας των οποίων δεν υπήρξε θετικό οικονομικό αποτέλεσμα από σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε μεταποιητικές δραστηριότητες.

Πηγή: messolonghinews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...