Ρεκόρ συμμετοχής φοιτητών στις μετεγγραφές

Ρεκόρ συμμετοχής φοιτητών στις μετεγγραφές
Ιδιαίτερα αυξημένο, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν φέτος οι φοιτητές για να μετεγγραφούν σε τμήματα που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 15 Μαρτίου. Περισσότεροι από 10 χιλιάδες φοιτητές αναμένεται να μετεγγραφούν το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ οι αιτήσεις αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ -εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- καθώς θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Η αδυναμία πολλών γονέων να αντεπεξέλθουν στα έξοδα ενός δεύτερου ή και τρίτου σπιτιού (σε περίπτωση που σπουδάζει και άλλο παιδί μακριά από τον τόπο κατοικίας τους) έχει οδηγήσει πολλούς φοιτητές στην… έξοδο από το πανεπιστήμιο. Η επαναφορά των μετεγγραφών, όμως, δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές να διεκδικήσουν μετεγγραφή κοντά στον τόπο κατοικίας τους ή σε περιοχή που σπουδάζει ο αδελφός/ή τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...