Ρομαντική απόδραση στο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι

Ρομαντική απόδραση στο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι
Για πολλούς ήταν και παραμένει η Πόλη του Φωτός. Για άλλους είναι το κέντρο της πολιτικής πρωτοπορίας και της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών.
Ο λόγος για το Παρίσι, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Γαλλική πρωτεύουσα φαντάζει να έχει να προσφέρει κάτι στον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Από τα ιστορικά του μνημεία και τα γραφικά σοκάκια μέχρι την Eurodisney, ένα είναι σίγουροֹ. Ό,τι τύπος τουρίστα κι αν είστε, το Παρίσι δεν θα σας απογοητεύσει.

Πως θα πάτε:

Με αεροπλάνο προς το διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle που βρίσκεται 17 χλμ. βόρεια του Παρισιού. Για να πάτε στην πόλη από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε λεωφορείο, μετρό ή ταξί.

Για τις μετακινήσεις σας μέσα στην πόλη καλό είναι να βγάλετε κάρτα απεριόριστων διαδρομών (paris visite)  που ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλύπτει ακόμα και τον προαστιακό που σας πηγαίνει στις Βερσαλλίες και την Εurodisney.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μηχανήματα που πουλάνε εισιτήρια δέχονται μόνο νομίσματα ή πιστωτικές κάρτες.

 Τι δεν πρέπει να χάσετε:

Πύργος του Άιφελ: Το δημιούργημα του Γάλλου πολιτικού μηχανικού Gustave Eiffel, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική όταν παρουσίασε το έργο του το 1889, αποτελεί σήμερα το σήμα κατατεθέν της «Πόλης του Φωτός» και τον απόλυτο προορισμό για τους επισκέπτες της. Βρίσκεται στη νότια όχθη του Σηκουάνα απέναντι από το Trocadero και αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης, η γοητευτική μορφή του οποίου οφείλεται σε πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, ώστε να μπορεί να αντιστέκεται στον αέρα. Κατασκευάστηκε με σκοπό να αποτελέσει την αψίδα-είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης, όπου θα εορτάζονταν τα 100 χρόνια από την περίφημη Γαλλική Επανάσταση.

Μουσείο του Λούβρου: Σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο πολιτισμό, το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στην ανατολική όχθη του Σηκουάνα, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ιδρύματα τέχνης στον κόσμο. Η ίδρυσή του χρονολογείται στο 1793.  Αρχικά αποτελούσε φρούριο, ενώ αξιοποιήθηκε και ως φυλακή, ανάκτορο, διοικητική έδρα, ακαδημία και πινακοθήκη. Επισκεπτόμενοι το μουσείο του Λούβρου, μπορείτε να θαυμάσετε περίφημα καλλιτεχνήματα όπως η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου, αριστουργήματα των Rembrandt, El Greco, Goya και Velazquez και, φυσικά, την περίφημη Μόνα Λίζα του Leonardo da Vinci.

Μουσείο Ορσέ: Πρόκειται για το πιο σημαντικό μουσείο με έργα του Ιμπρεσιονισμού. Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής δημιουργημένα από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις. Βρίσκεται κατά μήκος του Σηκουάνα, απέναντι από το Λούβρο και στεγάζεται σε έναν μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900.  Ο σιδηροδρομικός σταθμός Gare d’ Orsay κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα σε εξέχουσα κεντρική τοποθεσία της πόλης από μια εταιρεία που επιθυμούσε να φέρει τα ηλεκτροφόρα τρένα μέχρι την «καρδιά» του Παρισιού. Μάλιστα, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 12.000 τόνοι μετάλλου, πολλοί περισσότεροι από τα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν για τον Πύργο του Άιφελ!

Η βασιλική Sacre-Coeur: Η ρωμαιοκαθολική βασιλική εκκλησία Sacre-Coeur που υψώνεται περήφανα στο ψηλότερο -μετά τον πύργο του Άιφελ- σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης, αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1875 και ολοκληρώθηκε το 1914, βάσει των σχεδίων του Paul Abadie. Ο ύψους 80 μέτρων κεντρικός τρούλος προσφέρει στο κοινό καταπληκτική πανοραμική θέα σε όλη την πόλη, ενώ το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με ένα από τα μεγαλύτερα μωσαϊκά του κόσμου.

Musee de l’erotisme: Το ερωτικό αυτό μουσείο περιλαμβάνει μια «αφροδισιακή» συλλογή με εκθέματα από τις αρχαίες θρησκείες της Ανατολής αλλά και από τις σύγχρονες εικαστικές τέχνες. Ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στην πορνεία και στους οίκους ανοχής που λειτουργούσαν στο Παρίσι από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τη μεταπολεμική περίοδο.

Φαγητό και νυχτερινή ζωή:

Το Παρίσι διαθέτει μια από τις πιο εκλεπτυσμένες κουζίνες παγκοσμίως. Η κουζίνα του περιλαμβάνει gourmet επιλογές για όλα τα γούστα, ωστόσο υπάρχουν και εστιατόρια με πιο διαδεδομένα και «κοινά» φαγητά. Όπως όλα στη γαλλική πρωτεύουσα, έτσι και το φαγητό είναι  ακριβό, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας μερικά παραπάνω χρήματα.

Η νυχτερινή του ζωή περιλαμβάνει μια πληθώρα επιλογών, από κοκτέιλ κλαμπ και rock μπυραρίες, μέχρι εξωτικά καμπαρέ, εξασφαλίζοντάς σας μια μοναδική εμπειρία νυχτερινού τουρισμού.

Le Cabaret: Ένα από τα καλύτερα lounge bar-restaurants στο Παρίσι, σχεδιασμένο από τον Jacques Garcia. Αισθησιακή ατμόσφαιρα σε βαθιές μωβ αποχρώσεις, trendy πελατεία, δυνατοί ρυθμοί και άφθονα Cosmopolitan συνθέτουν μια εικόνα που σίγουρα θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας.

Νο Stress Cafe: Το παραδοσιακό αυτό παριζιάνικο καφέ, εκτός εξαιρετικά χορτοφαγικά μενού και διάφορα «αγχολυτικά» ποτά, φροντίζει και για την ψυχοσωματική ισορροπία των θαμώνων του, προσφέροντας μασάζ shiatsu και… μελλοντικές προβλέψεις.

Panic Room: Δίνοντας έμφαση στη νεολαία, το Panic Room διαθέτει τοίχους καλυμμένους ολοκληρωτικά από καθρέφτες, επιτρέποντας στους επισκέπτες του να βλέπουν τους εαυτούς τους να χορεύουν, να πίνουν το ποτό τους και να απολαμβάνουν το φαγητό τους. Για τους καπνιστές, το Panic Room έχει να προσφέρει και ξεχωριστό «smoking» δωμάτιο, προκειμένου να μην χρειαστεί να βγαίνουν στο στενό πεζοδρόμιο.

ΤΑΞΙΔΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...