Ρουμανία: Βρέφος 6 εβδομάδων πέθανε μετά τη βάφτισή του από ανακοπή

Ρουμανία: Βρέφος 6 εβδομάδων πέθανε μετά τη βάφτισή του από ανακοπή
Ρουμανία: Βρέφος 6 εβδομάδων πέθανε μετά τη βάφτισή του από ανακοπή

Πίεση να αλλάξει το μυστήριο της βάφτισης στην Ορθόδοξη Εκκλησία που θέλει τον ιερέα να βυθίζει στο νερό της κολυμπήθρας το μωρό τρεις φορές, δημιουργεί ένα νέο περιστατικό, στη Ρουμανία αυτήν τη φορά, όπου το βρέφος έξι εβδομάδων πέθανε μετά τη βάφτισή του.

Το παιδί έπαθε καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε λίγες ώρες μετά με τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή να αναφέρει ότι βρέθηκε υγρό στους πνεύμονές του, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο. Οι εισαγγελείς διέταξαν έρευνα για ανθρωποκτονία κατά του ιερέα στην πόλη Σουτσεάβα.

“Ο θάνατος ενός νεογέννητου εξαιτίας αυτού του τελετουργικού είναι τεράστια τραγωδία. Αυτός ο κίνδυνος πρέπει να αποκλειστεί για να θριαμβεύει η χαρά της βάφτισης. Μάλιστα, έχει διοργανωθεί διαδικτυακό αίτημα να καταργηθεί η βύθιση του παιδιού στο νερό στο μυστήριο της βάφτισης, που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 56.000 υπογραφές. Τα τοπικά Μέσα έχουν αναφέρει αρκετά παρόμοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας είπε ότι οι ιερείς μπορούν να ρίχνουν λίγο νερό στο κεφαλάκι του μωρού αντί να το βουτάνε στο νερό.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...