Ρωσία: Νεκρός στο κελί του ο διαβόητος Ρώσος εθνικιστής «Τεσάκ»

Ρωσία: Νεκρός στο κελί του ο διαβόητος Ρώσος εθνικιστής «Τεσάκ»
Ρωσία: Νεκρός στο κελί του ο διαβόητος Ρώσος εθνικιστής «Τεσάκ»

Ο Μαξίμ Μαρτσινκιέβιτς, ένας από τους ηγέτες του εθνικιστικού κινήματος τη Ρωσίας, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τεσάκ», βρέθηκε σήμερα νεκρός στο κελί του στις φυλακές της πόλης Τσελιάμπινσκ στη Σιβηρία.

Η Γενική διεύθυνση Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της αυτοκτονίας, καθώς αρχικά μεταδόθηκε ότι ο Μαρτσινκιέβιτς αυτοκτόνησε στο κελί του.

Σύμφωνα με την εν λόγω διεύθυνση, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν στο κελί του, στο οποίο ο Μαρτσινκιέβιτς ήταν μόνος του, έφθασαν γιατροί οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου TASS, δίπλα του βρέθηκε σημείωμα στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε να τον συγχωρέσουν για την πράξη του.

Ακτιβιστής της ακροδεξιάς στη Ρωσία ο Μαρτσινκιέβιτς

Ο Μαρτσινκιέβιτς ήταν γνωστός ακτιβιστής ακροδεξιών οργανώσεων και ένας από τους αρχηγούς του κινήματος Restkrut. Δικαστήριο της Μόσχας στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 είχε ζητήσει την σύλληψή του. Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 στην Κούβα με ένταλμα της Interpol και απελάθηκε στη Ρωσία.

Τον Αύγουστο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία ότι υποδαύλιζε το εθνικό και θρησκευτικό μίσος, αλλά τον Νοέμβριο το ίδιο δικαστήριο μείωσε την ποινή του σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκισης. Τον Δεκέμβριο του 2018 καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μόσχας σε 10ετή κάθειρξη με την κατηγορία ότι επιτίθετο εναντίον ανθρώπων προφασιζόμενος ότι αγωνίζεται κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Για βασανιστήρια διαμαρτυρόταν ο Μαρτσινκιέβιτς

Ο δικηγόρος του Αλεξέι Μιχαλτσίκ δήλωσε ότι επρόκειτο να τον στείλουν και πάλι στη Μόσχα για να καταδικαστεί με την κατηγορία της εμπλοκής σε δολοφονίες ατόμων.

«Με βάση τα όσα μου είπε ο δικηγόρος στο Κρασνογιάρσκ που είχε συναντήσει τον Μαρτσινκιέβιτς, γνωρίζω ότι διαμαρτυρόταν ότι είχε υποστεί βασανιστήρια και ότι προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία πως συμμετείχε σε κάποιες υποτιθέμενες δολοφονίες. Από τις πληροφορίες αυτές συνάγεται ότι ο Μαρτσινκιέβιτς υπό πίεση δέχθηκε να μεταφερθεί στη Μόσχα», δήλωσε ο Μιχάλτσικ.

Δεν έχει εγκληματικό χαρακτήρα ο θάνατος λένε οι Αρχές στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μαρτσινκιέβιτς σε προσωπική συζήτηση που είχε μαζί του αρνείτο τις κατηγορίες ότι είχε διαπράξει δολοφονίες και βρισκόταν σε κατάσταση μεγάλης ψυχικής πίεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ανακριτική επιτροπή δεν βρήκε ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ο θάνατος του Μαρτσινκιέβιτς δεν έχει εγκληματικό χαρακτήρα, αναφέρει η επιτροπή.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...