Ρ.Σβίγκου: Για τα μέτρα απομείωσης του χρέους δεν είναι σημαντικό το «πότε», αλλά η δέσμευση

rania_svigu_siriza_6Οι συμφωνίες είναι δεσμευτικές για όλους και η Ελλάδα, κλείνοντας την δεύτερη αξιολόγηση, αξιώνει από τους εταίρους να προχωρήσουν σε μέτρα απομείωσης του χρέους, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γ.Τραπεζιώτη.

Η κ.Σβίγκου σημείωσε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα πρέπει πλέον να αποφασιστούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να συμφωνηθούν οι επόμενες κινήσεις σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, γεγονός που δείχνει ότι ακόμη και οι πιο αδιάλλακτοι από τους εταίρους της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει πως η απομείωση θα πρέπει να γίνει γιατί εκτός από την Ελλάδα και την Ευρωζώνη αλλά και γιατί είναι μονόδρομος για την ευρωπαϊκή ισορροπία και οικονομία.
Ταν βραχυπρόθεσμα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, αλλά για τα υπόλοιπα το μείζον δεν είναι ο χρόνος της εφαρμογής, το 2017 ή το 2018, αλλά να αποσαφηνιστεί ένας «διάδρομος χρέους», ένας δεσμευτικός οδικός χάρτης, ώστε να γνωρίζουν και οι επενδυτές ότι υπάρχει πλέον διαφορετικό τοπίο στην Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, όπως και οι καταναλωτές στην Ελλάδα.
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, βήμα πέρα από τη συμφωνία του 2015 … έχει συγκεκριμένα πράγματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους εταίρους … δεν θα υπογράψουμε κάτι καινούργιο, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη αυτά που υπολοιεί η κυβέρνηση είναι πολύ βαριά για τους πολίτες, δεν θα προχωρήσουμε πέρα από τα συμφωνηθέντα, όπως είπε, «οι συμφωνίες είναι δεσμευτικές για όλους».
«Εμείς αυτό που συζητάμε στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης είναι π.χ. η επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, σε νέες βάσεις προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων … δεν συζητούμε πράγματα που θα πήγαιναν την κοινωνία βήματα πίσω».
Επιβεβαίωση της αναβάθμισης της Ελλάδας η επίσκεψη Ομπάμα
Η επίσκεψη Ομπάμα φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς είναι το προτελευταίο ταξίδι Ομπάμα στην παγκόσμια περιοδεία του, πριν δώσει την σκυτάλη στον Ντόναλντ Τραμπ και επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία της Αθήνας για την Ουάσιγκτον.
Στέλνει ισχυρό μήνυμα στήριξης στις ελληνικές θέσεις για το χρέος και το προσφυγικό στην ΕΕ και την Ευρώπη και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί.
Παρά την παρέμβαση Μεϊμαράκη, η ΝΔ δεν αλλάζει…
Σχολίασε εξάλλου το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, παρά την στήριξη στην προσπάθεια απομείωσης του χρέους, ως μόνιμη επένδυση στην καταστροφολογία και εκτίμησε ότι η στάση αυτή θα συνεχιστεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι «μέσα στη ΝΔ αναπτύσσονται διαφορετικές φωνές», όπως η «ηχηρή» παρέμβαση Μεϊμαράκη για συναίνεση στο θέμα των πλεονασμάτων και τους χρέους, ως εθνική προσπάθεια.
Η γενικότερη εικόνα της ΝΔ δεν αλλάζει, συνέχισε η κ.Σβίγκου, καθώς θέλει να επιστρέψει στην εξουσία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα για μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, όλα όσα ζητούν οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών.

Η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητάει εκλογές μέχρι να περάσουν τα χρόνια και να καταλάβει ότι θα είναι στην αντιπολίτευση, είπε κλείνοντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες ξέρουν τι αναγκάστηκε να συμφωνήσει η κυβέρνηση πέρυσι και περιμένουν να μας κρίνουν στη βάση της εφαρμογής των δεσμεύσεών μας για μία πιο αξιοπρεπή ζωή, όπως δεσμευτήκαμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πηγή:stokokkino.gr

The post Ρ.Σβίγκου: Για τα μέτρα απομείωσης του χρέους δεν είναι σημαντικό το «πότε», αλλά η δέσμευση appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...