Σάλος με το Χάιλ Χίτλερ που ακούστηκε στην Βουλή! (video)

Σάλος με το Χάιλ Χίτλερ που ακούστηκε στην Βουλή! (video)
Και μόνο το άκουσμα της φράσης “Χάιλ Χίτλερ” μέσα στο κοινοβούλιο προκαλεί ρίγος και ανατριχίλα στους πολίτες μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας. Απ’ όποια χείλη και αν ακούγεται.

Τα όσα έγιναν και τα όσα ακούστηκαν σήμερα στην Βουλή, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο σεβασμός στον κοινοβουλευτισμό αλλά και στους έλληνες πολίτες είναι πλεον παρελθόν.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πήρε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «σούπα» την ερώτηση του κ. Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «ο μίστερ Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».
«Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Σας καλώ να αναπτύξετε την ερώτησή σας διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα», τον προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης. Όμως ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε να αναφέρεται με τη συγκεκριμένη υβριστική φράση στον κ. Τσίπρα και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο να έλθει στην αίθουσα.

Στο άκουσμα της πρόσκλησης του φρούραρχου, χειροκρότησαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που άκουσαν όμως τον κ. Ηλιόπουλο να απευθύνεται σε αυτούς με φράσεις του τύπου «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».
«Σας αφαιρώ το λόγο», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Δεν είστε σε καμία συμμορία εδώ…», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Η συμμορία είστε εσείς και το απόκομμα από το οποίο προέρχεστε», ακούστηκε να λέει ο κ. Ηλιόπουλος.
«Σας αφαιρώ το λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο. Να μην γράφεται τίποτα. Μπορείτε να σταματήσετε; Φύγετε να μην σας διώξουμε με άλλον τρόπο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος δεν συμμορφώθηκε ο κ. Δραγασάκης σηκώθηκε από τη θέση του εφαρμόζοντας το άρθρο 79 που ορίζει ότι «πριν στερήσει το λόγο από βουλευτή, ο πρόεδρος εγείρεται από τη θέση του και καλεί τον βουλευτή να σταματήσει αμέσως τη συνεχιζόμενη ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του. Αν δεν συμμορφωθεί, ο πρόεδρος απαγγέλλει την ποινή της στέρησης του δικαιώματος λόγου».

Με δεδομένη όμως την άρνηση του βουλευτή να υπακούσει στην εντολή του προεδρείου, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση του, αντί των πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 80 «η απόφαση της Βουλής για τη διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή συνεπάγεται την περικοπή του ¼ της αποζημίωσής του».

Ποιός είπε τελικά το Χάιλ Χίτλερ;

Σύμφωνα με μια εκδοχή, όταν άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Σταύρος Κοντωνής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τους είπε ειρωνικά: “Χάιλ Χίτλερ”. Τότε, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς του απάντησε φωνάζοντας 3 φορές Χαιλ Χίτλερ.

Η Χρυσή Αυγή πάντως επιμένει ότι ποτέ δεν βγήκε αυτή η φράση από τα χείλη βουλευτή της.

{youtube}jNREP79tEQI{/youtube}

Εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι το Χάιλ Χίτλερ δεν ειπώθηκε από βουλευτή της αλλά από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής την ώρα που αποχωρούσαν από την αίθουσα και είχαν βγει στους διαδρόμους αποκαλούσαν τον κ. Δραγασάκη “Κωλόγερο” και “Ξεφτίλα”.

Ο Γιάννης Μανιάτης γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το περιστατικό:

“Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού στην ελληνική Βουλή.
Ορθά αποβλήθηκαν, αλλά αυτό δεν φτάνει.
Ελπίζω ότι όλοι κατάλαβαν την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου με πρώτο βήμα την ψήφιση του Νομοσχεδίου κατά της βίας και του ρατσισμού, με βάση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.”

Η ΔΗΜΑΡ σχολίασε ως εξής τα γεγονότα στην Βουλή:

“Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αλλά και οι άλλοι παρόντες βουλευτές της προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα, με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Η προσπάθεια απέτυχε. Η Βουλή έχει συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους όλα τα μέλη της οφείλουν να σέβονται. Για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Στα διαλείμματά της από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών, από παράνομες δράσεις, επιδιώκει να εκφυλίσει και τους θεσμούς. Η οργανωμένη Πολιτεία και οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας οφείλουν να αμυνθούν. Αυτή τη δημοκρατική επιταγή υπηρετεί και το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» του υπουργείου Δικαιοσύνης.”

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...