Σάλος στη Γαλλία: Ροζ βίντεο «έκαψε» τον εκλεκτό του Μακρόν για τη δημαρχία στο Παρίσι

Σάλος στη Γαλλία: Ροζ βίντεο «έκαψε» τον εκλεκτό του Μακρόν για τη δημαρχία στο Παρίσι
Σάλος στη Γαλλία: Ροζ βίντεο «έκαψε» τον εκλεκτό του Μακρόν για τη δημαρχία στο Παρίσι


14/02/2020 – 22:06

Ο υποψήφιος που υποστήριζε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν για τη δημαρχία του Παρισιού, Μπενζαμέν Γκριβό, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Έπειτα από «σκαιές επιθέσεις (….) αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία του Παρισιού. Η απόφαση αυτή μού κοστίζει αλλά οι προτεραιότητές μου είναι πολύ σαφείς. Είναι πρώτα απ΄όλα η οικογένειά μου, θα το έχετε αντιληφθεί», ανέφερε ο υποψήφιος της Δημοκρατίας Εμπρός (LREM), του προεδρικού κόμματος, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας ιστότοπος μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης βίντεο, στο οποίο φαίνεται το φύλο του Γκριβό, καθώς και συνοδευτικά μηνύματα που αποδίδει στον 42χρονο κυβερνητικό εκπρόσωπο και απευθύνονται σε μία γυναίκα. Αναμεταδόθηκαν στη συνέχεια χθες, Πέμπτη, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διαφωνών ρώσος καλλιτέχνης Πιοτρ Παβιένσκι, ο οποίος είχε πυρπολήσει την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας της Γαλλίας το 2017, διεκδίκησε την ευθύνη για την ανάρτηση αυτή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation. Είπε ότι ήθελε με τον τρόπο αυτό να «καταγγείλει την υποκρισία» του Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος [λέει ότι] «στηρίζεται μονίμως στις οικογενειακές αξίες» αλλά «κάνει ακριβώς το αντίθετο».

«Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία του Παρισιού, ήξερα τη σκληρότητα της πολιτικής μάχης», είπε ο Γκριβό σε μια σύντομη δήλωση σε επίσημο τόνο.

«Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, η οικογένειά μου και εγώ έχουμε υποστεί συκοφαντίες, ψευδείς δηλώσεις, ανώνυμες επιθέσεις, την αποκάλυψη υποκλαπέντων ιδιωτικών συνομιλιών καθώς και απειλές θανάτου», πρόσθεσε.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν είμαι διατεθειμένος να εκθέσω περαιτέρω την οικογένειά μου και εμένα, όταν όλα τα χτυπήματα πλέον επιτρέπονται. Αυτό πάει πολύ μακριά», συνέχισε χωρίς να διαψεύσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ο Γκριβό δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνομίλησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ με τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος, όπως είπε, τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξή του «όποια κι αν είναι η απόφασή του» και τον κάλεσε να προστατεύσει τους δικούς του.

Οι δημοσκοπήσεις έφεραν τον Γκριβό στην τρίτη θέση μετά την απερχόμενη δήμαρχο Αν Ινταλγκό (Σοσιαλιστικό Κόμμα) και την υποψήφια του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (δεξιά) Ρασιντά Ντατί.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Γκριβό, η δήμαρχος του Παρισιού απηύθυνε έκκληση για «σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και των προσώπων», εκτιμώντας σε ανακοίνωσή της πως «οι Παριζιάνες και οι Παριζιάνοι αξίζουν μια αξιοπρεπή δημόσια συζήτηση».

«Η δημοσιοποίηση ιδιωτικών εικόνων για την καταστροφή του αντιπάλου είναι απεχθής», δήλωσε ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, σφοδρός αντίπαλος του Μακρόν, σε ένα tweet. «Πρέπει να απορρίψουμε την ηδονοβλεπτική καταστροφή της πολιτικής ζωής της χώρας μας» τόνισε.

Εκπρόσωπος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού -πρώην Εθνικό Μέτωπο-δήλωσε στο BFMTV πως πρέπει να υπάρξει μια αδιαμφισβήτητη διάκριση ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή: «Δεν είμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες!» σημείωσε.

«Η πολιτική δεν πρέπει, δεν μπορεί να είναι αυτό. Ας συνέλθουμε συλλογικά διαφορετικά θα πνιγούμε όλοι μέσα στον βούρκο», δήλωσε από την πλευρά του ο δοκιμιογράφος και ευρωβουλευτής της αριστεράς Ραφαέλ Γκλικσμάν.

Χθες, Πέμπτη, το πρωί, ο Μπενζαμέν Γκριβό γνώριζε την ύπαρξη αυτού του βίντεο όταν παρουσίαζε το πρόγραμμά του για τον Δήμο σε συνέντευξη Τύπου ενώπιον 100 υποστηρικτών του και των επικεφαλής των ψηφοδελτίων των διαμερισμάτων. Ωστόσο πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι της παράταξής του ήταν απόντες.

Το επεισόδιο σημειώνεται επτά μήνες μετά τον ορισμό του ως υποψηφίου που οδήγησε αμέσως στη διαφοροποίηση του μαθηματικού Σεντρίκ Βιλανί, ο οποίος αποπέμφθηκε τον περασμένο μήνα από το LREM. Σήμερα ο Βιλανί εξέφρασε στον Γκριβό την υποστήριξή του «σε αυτή τη δοκιμασία» καταγγέλλοντας μια «σκαιά επίθεση που συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...