Σάλος στις ΗΠΑ: Ετοιμάζουν να εκτελέσουν άρρωστο θανατοποινίτη

Ένας Αμερικανός θανατοποινίτης, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, αναμένεται να εκτελεστεί την Τρίτη στο Μιζούρι, παρά τους φόβους ότι η θανατηφόρος ένεση θα του προκαλέσει βασανιστικό θάνατο.

Ο Ράσελ Μπάκλιου καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, επειδή σκότωσε το 1996 τον νέο σύντροφο της πρώην φίλης του, την οποία στη συνέχεια απήγαγε και βίασε.

Ηλικίας 51 ετών, ο Μπάκλιου πάσχει από μια σπάνια διαταραχή των αιμοφόρων αγγείων, τη cavernous hemangioma, που του προκαλεί δυσκολίες στην αναπνοή, με αποτέλεσμα να ζει, εδώ κι έναν χρόνο, με τραχειοτομή.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, η κατάσταση της υγείας του κινδυνεύει να μετατρέψει την εκτέλεσή του σε βασανιστήριο.

«Υπάρχει κίνδυνος ο Ράσελ να αρχίσει να βήχει και να πνιγεί από το ίδιο του το αίμα» έγραψαν οι συνήγοροί του στον κυβερνήτη του Μιζούρι ζητώντας του να μετατρέψει την ποινή του θανάτου σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Πάρσον, υποστηρικτής της θανατικής ποινής, απέρριψε το αίτημά τους το πρωί.

«Αρνήθηκε να επιδείξει επιείκεια σε αυτό το θέμα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου του Κέλι Τζόουνς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στον Ράσελ Μπάκλιου αναμένεται να γίνει η θανατηφόρος ένεση στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ποτόσι στις 18.00 τοπική ώρα. Θα είναι ο 17ος θανατοποινίτης που θα έχει εκτελεστεί από την 1η Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...