Σάμος: Αφίσα προκαλεί αντιδράσεις πριν τις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό

Σάμος: Αφίσα προκαλεί αντιδράσεις πριν τις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό
Σάμος: Αφίσα προκαλεί αντιδράσεις πριν τις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό


21/01/2020 – 21:07

Αρκετά δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να λάβουν χώρα αύριο (Τετάρτη) σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με τους κατοίκους των νησιών αυτών να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, καλώντας επιτακτικά την κυβέρνηση να λάβει άμεσα λύσεις, δρομολογώντας μεταξύ άλλων την αποσυμφόρηση των περιοχών τους και το κλείσιμο των δομών – κολαστηρίων. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα των κινητοποιήσεων και της γενικής απεργίας στο βόρειο Αιγαίο, δεν λείπουν οι ακροδεξιές φωνές και οι προκλήσεις που μεταθέτουν την ουσία του ζητήματος, διχάζοντας τους κατοίκους των νησιών. Έτσι, κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες μια αφίσα που απεικονίζει μια… κρεμάλα και που φέρει την υπογραφή των επαγγελματιών εστίασης και των Εμπορικών Συλλόγων σε Καρλόβασι και πόλη της Σάμου. 

Η αφίσα καλεί τον κόσμο να μαυροφορεθεί (!) και έχει το εξής μήνυμα: “Απαιτούμε να προστατέψετε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να μας δώσετε πίσω το νησί μας”. 

Η παραπάνω αφίσα έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αυθαίρετες παρεμβάσεις από στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που επιχείρησαν να αλλοιώσουν τα αίτημα των κατοίκων, φέρνοντάς τα στα μέτρα της κυβέρνησης και περιβάλλοντάς το με έντονα ρατσιστικά στοιχεία.

Σημειώνεται πάντως, πως τις τελευταίες ημέρες έγιναν προσπάθειες από όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι, προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες. 

Την επόμενη ημέρα (Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου) θα γίνει επίδοση των ψηφισμάτων των συγκεντρώσεων, από τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους όλων των νησιών, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.

αφισα

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...