Σέρβος πρέσβης : Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Την εκτίμηση ότι φέτος θα επισκεφθούν την Ελλάδα για διακοπές τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες, εξέφρασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» ο πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. 

«Πριν από δυο δύο χρόνια, είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα 2 εκατομμύρια Σέρβοι τουρίστες. Φέτος θα έρθουν 800.000 Σέρβοι. Είναι μεγάλος αριθμός, μπορεί αν είναι και περισσότεροι. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πραγματικά αισθάνονται στην Ελλάδα ασφαλείς και σαν στο σπίτι τους», σημειώνοντας ότι οι συμπολίτες του «έχουν εμπιστοσύνη στη χώρα, στην κυβέρνηση, στον ελληνικό λαό». 

«Οι κυβερνήσεις της Σερβίας και της Ελλάδας φρόντισαν έγκαιρα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν. Η Ελλάδα είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός για τους Σέρβους πολίτες, και πραγματικά μας έλειψε πολύ η χώρα», τόνισε ο κ. Σπασόγιεβιτς. Πρόσθεσε, δε, ότι έχει τεθεί ήδη σε ισχύ ψηφιακό πιστοποιητικό αμφίπλευρης αναγνώρισης, το οποίο γίνεται δεκτό και στις δυο χώρες. 

Όπως εξήγησε, η Σερβία είναι από τις λίγες χώρες των οποίων οι πολίτες μπορούν και επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς ο εμβολιασμός στη γειτονική χώρα πήγε εξαιρετικά και οι Σέρβοι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στην Ελλάδα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σέρβος πρέσβης είπε ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού στη Σερβία έχει εμβολιασθεί, ενώ εκτίμησε ότι έως τον Ιούνιο, αυτός ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος. 

ert.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...