Σέρρες: Οδοιπορικό στην πανέμορφη αυτή πόλη

Σέρρες: Οδοιπορικό στην πανέμορφη αυτή πόλη
Οργώσαμε τις Σέρρες και το νομό Σερρών, γνωρίσαμε γραφικά χωριουδάκια και μαγευτήκαμε από τη φυσική ομορφιά της λίμνης Κερκίνης και του όρους Λαϊλιά.
Σας δίνουμε όχι έναν αλλά 10 λόγους για να ταξιδέψετε σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες διευθύνσεις που ανακαλύψαμε αποκλειστικά για εσάς.

1. Λίμνη Κερκίνη
Ζήστε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στις Σέρρες και συγκεκριμένα στον θαυμαστό υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και ένα από τα 3-4 καλύτερα σημεία στην Ευρώπη για παρατήρηση πουλιών. Θαυμάστε το απείρου κάλλους σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας και αφήστε το βλέμμα σας να φτάσει μέχρι το παρόχθιο δάσος.

2. Νεροβούβαλοι
Τα 2/3 των νεροβούβαλων που ζουν στην Ελλάδα «εντοπίζονται» στον υγρότοπο της Κερκίνης, στις Σέρρες. Η λίμνη αποτελεί ιδανικό τόπο «κατοικίας» γι’ αυτούς, καθώς εκεί βρίσκουν άνετα την τροφή τους: αγριόχορτα, καλαμιώνες και νούφαρα. Αν είστε τυχεροί, ίσως πετύχετε κάποιο κοπάδι να κινείται αργά, στον δρόμο προς τη γέφυρα του Στρυμόνα.

3. Άγιος Ιωάννης
Ανατολικά των Σερρών, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται ο Άγιος Ιωάννης. Κατάφυτο και πλούσιο σε τρεχούμενα νερά, αυτό το προάστιο αποτελεί must προορισμό για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, κυρίως τους θερινούς μήνες. Μιμηθείτε όσους συρρέουν στις ταβέρνες στην πλατεία του οικισμού και γευθείτε φρέσκια πέστροφα στα κάρβουνα υπό τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων.

4. Extreme sports στον Στρυμόνα
Κάντε rafting, canoe ή kayak στον ποταμό Στρυμόνα. Ξεκινήστε την πορεία σας από τον Προμαχώνα, ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, και καταλήξτε στη Γέφυρα του Πετριτσίου. Αυτή η διαδρομή των 15 χλμ. περίπου θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

5. Σπήλαιο Αλιστράτης
Θαυμάστε από κοντά το εκπληκτικό δημιούργημα της φύσης που ακούει στο όνομα Σπήλαιο της Αλιστράτης, 6 χλμ. από την ομώνυμη κωμόπολη. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης των Σερρών και απέχει 50 λεπτά οδικώς. Ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, «φιλοξενεί» χιλιάδες νυχτερίδες και μικροοργανισμούς. Ακολουθήστε τη διαδρομή του 1 χλμ. περπατώντας ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σίγουρα το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει!

6. Φαράγγι Αγγίτη
Με μήκος 15 χλμ., το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη βρίσκεται μεταξύ των ορεινών όγκων του Παγγαίου και του Μενοίκιου όρους, στις Σέρρες. Η καταρρίχηση σε αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να βρεθείτε σε απόσταση αναπνοής από τα τρεχούμενα νερά, να δείτε τις σπηλιές, στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν βραχογραφίες που χρονολογούνται από τον 5ο-6ο μ.Χ. αιώνα, και τις καμάρες που σχηματίζουν οι βράχοι στις πλαγιές του.

7. Άνω Πορόια
Φωλιασμένο στους πρόποδες του όρους Μπέλες, σε υψόμετρο 385 μ., και με θέα στη λίμνη Κερκίνη, το γραφικό χωριό αποτελεί το «καμάρι» του νομού Σερρών. Το highlight στα Άνω Πορόια είναι η ιππασία! Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε οξιές και αιωνόβια πλατάνια, περάστε πάνω από ρυάκια και μαγευτείτε από τις ομορφιές της φύσης. Διανυκτερεύστε σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες του χωριού και μυηθείτε στον κόσμο της αυθεντικής φιλοξενίας!

8. Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά
Στον ορεινό όγκο της Βροντούς και σε υψόμετρο 1.600 μ., σε απόσταση μόλις 27 χλμ. από τις Σέρρες, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά. Στις δύο πίστες που διαθέτει, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πανελλήνιοι αγώνες καταβάσεων και δρόμου αντοχής. Όσοι πάλι από εσάς δεν έχετε τις καλύτερες σχέσεις με τα χειμερινά σπορ, θα «καταλύσετε» στο chalet του συντροφιά με μια κούπα ζεστού καφέ.

9. Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας
Το πρώτο ενυδρείο της χώρας με ψάρια του γλυκού νερού λειτουργεί από το 1998 στο χωριό Βυρώνεια. Στεγάζεται στο εσωτερικό μιας παλιάς αποθήκης και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρατηρήσουν συνολικά 27 είδη ψαριών που ζουν στην Κερκίνη και τον Στρυμόνα. Οι γουλιανοί (γνωστοί και ως γατόψαρα), οι σαρκοφάγοι τουρνοί και τα γριβάδια είναι μόνο κάποια από αυτά. (Ν. Πετρίτσι, Σέρρες, τηλ. 23230 31449)

10. Ιαματικές Πηγές
Στο νομό Σερρών, τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές (Σιδηροκάστρου, Αγκίστρου, Θερμών Νιγρίτας) φημίζονται για τα ευεργετικά ύδατά τους, που ανακουφίζουν από σωματικά και πνευματικά άλγη. Ανακαλύψτε τις θεραπευτικές ιδιότητες της λουτροθεραπείας και της ποσιθεραπείας (πόση νερού) σε νερά που αγγίζουν τη θερμοκρασία των 40οC.

ΤΑΞΙΔΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...