Σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση για τους Ντόλτσε και Γκαμπάνα

Σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση για τους Ντόλτσε και Γκαμπάνα
Ιταλικό δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα, Τετάρτη εάν το θρυλικό δίδυμο στο χώρο της μόδας, ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στεφάνο Γκαμπάνα, θα πρέπει να φυλακιστούν με τις κατηγορίες φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2004 όταν το δίδυμο πούλησε την επωνυμία του στην εταιρεία του Λουξεμβούργου, Γκάντο, προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει φόρους της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα, ο οίκος μόδας των οποίων θεωρείται από τους πιο σημαντικούς στην Ευρώπη, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Αρκετοί από τους συνεργάτες τους βρίσκονται επίσης σε δικαστικές διαμάχες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, εκτός από την εν λόγω υπόθεση, η Φορολογική Επιτροπή της Ιταλίας έβαλε, στις αρχές του έτους, πρόστιμο στους δύο σχεδιαστές ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δεν είχαν δηλώσει στην Ιταλία κέρδη που σχετίζονταν με την Γκάντο, την ιδιοκτήτρια εταιρία των D&G και Dolce & Gabbana.

H αυστηρότερη των ποινών του δικαστηρίου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φυλάκιση 5 ετών.

Οι δύο σχεδιαστές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση δύο φορές προτού η υπόθεση φτάσει στο Aνώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...