Σήμερα η πρώτη συνάντηση Αχτσιόγλου με τους θεσμούς

Αχτσιόγλου

ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ                                                                                                         

Στις σημερινές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, θα τεθούν επί τάπητος τα εργασιακά και το Υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι επαφές των επικεφαλής των κλιμακίων θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το EuroWorking Group στις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να ληφθούν οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά, οι σημερινές συναντήσεις έχουν ως εξής:

  • 11:00-12:30 Επισκόπηση.
  • 17:00-18:00 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.
  • 18:00-19:00 Αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι η πρώτη της νέας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με το κουαρτέτο των θεσμών.

Βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η προστασία από τις ομαδικές απολύσεις και η μη αύξηση του ορίου που ισχύει σήμερα και η μη επαναφορά του λοκ άουτ (ανταπεργία), το οποίο δεν επιτρέπεται στη χώρα μας με βάση τον νόμο 1264/82.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...