«Σαδισμός το ψήσιμο χοιρινού και το αλκοόλ έξω από δομές προσφύγων»

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση του Χρήστου Γιαννούλη στη Βουλή, ο οποίος ζήτησε να χαρακτηριστούν «σαδισμός και κτηνωδία» το ψήσιμο χοιρινού κρέατος και η κατανάλωση αλκοόλ κοντά σε δομές φιλοξενίας, ενώ ζήτησε να υπάρξει πρόνοια για ποινές στον νέο Ποινικό Κώδικα κατά όσων προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα των Μουσουλμάνων με αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Επιτροπή που επεξεργάζεται τους Ποινικούς Κώδικες, επικαλούμενος εκδήλωση στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ρώτησε αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα, τις οποίες, όπως είπε, «βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές».

Ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως δεν ξέρει αν καλύπτει το θέμα ο Ποινικός Κώδικας, «αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης». 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος διαφώνησε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι μπορούν να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

«Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ», υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης, για να προσθέσει: «Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;»

liberal.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...