Σαμαράς εναντίον Φωτόπουλου για την κατάληψη

Σαμαράς εναντίον Φωτόπουλου για την κατάληψη
Ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ αύριο στην Αθήνα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται στην πρωτεύουσα, ο Πρωθυπουργός υλοποίησε την απειλή του ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει «ξέφραγο αμπέλι» και έδωσε εντολή χθες το βράδυ να επέμβουν τα ΜΑΤ και να συλλάβουν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο και να δώσουν τέλος στην κατάληψη που είχε γίνει στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ επί της οδού Μεσογείων.

Πρόκειται για επίδειξη δύναμης εκ μέρους της κυβέρνησης η οποία φοβάται ότι μετά την εισβολή απεργών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας την περασμένη εβδομάδα και την χθεσινή κατάληψη στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, η χώρα κινδύνευε να μπει σε ανεξέλεγκτη τροχιά καταλήψεων και αναρχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος έχει ταχθεί από ημερών υπέρ των μαχητικών κινητοποιήσεων, με απεργίες και καταλήψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι η σύλληψη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ήταν επιβεβλημένη και ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αφού υπήρχαν φόβοι ότι ορισμένοι θα επιχειρούσαν να μετατρέψουν την 6ωρη παραμονή της γερμανίδας καγκελαρίου σε σόου με καταλήψεις και κινητοποιήσεις.

Ολα δείχνουν ότι ο Νίκος Φωτόπουλος επιχειρεί να παίξει ένα πολιτικό παιχνίδι και να ενδυθεί ένα ρόλο πέραν του συνδικαλισμού της ΔΕΗ, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης. Ο κ. Φωτόπουλος χθες έδωσε εντολή να καταληφθεί το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ προκειμένου, όπως λέει ο ίδιος να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον κ. Φωτόπουλο «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ η κατάληψη θα συνεχιζόταν έως ότου τεκμηριωθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ήθελε να παρουσιάσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, λίγο πριν τις 23:00 οι αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές συνδικαλιστών μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Φωτόπουλος που ήταν επικεφαλής της κατάληψης. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και η κατάληψη έληξε. Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φωτόπουλος υποστήριξε νωρίτερα «Kαταλάβαμε το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ στην οδό Mεσογείων 190 -194. O λόγος είναι να βρούμε μία σειρά στοιχεία σχετικά με το χαράτσι. Στοιχεία που συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα. Εκεί θα μείνουμε μέχρι να τεκμηριώσουμε τα όσα ως ένα βαθμό γωρίζουμε. Tα στοιχεία αυτά αν είμαστε έτοιμοι και προλάβουμε θα παρουσιαστούν αύριο σε συνέντευξη Τύπου».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ακόμη ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι με την αποψινή ενέργεια «στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ».

Η ΓΕΝΟΠ υπερασπίζεται τέλος τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λέγοντας οτι «αν κάποιοι έπρεπε να καθίσουν αύριο στο σκαμνί, δεν είναι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά εσείς που τους εμπαίζετε μήνες τώρα, αφήνοντάς τους απλήρωτους».

Προ δεκαημέρου ο Νίκος Φωτόπουλος σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων εισηγήθηκε και καθημερινές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, κατάληψη όλων των βασικών υπουργείων, όλων των οργανισμών, όλων των τραπεζών, όλων των εφοριών, του αεροδρομίου και των λιμανιών από την προσεχή Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...