Σαμαράς: Το πλεόνασμα είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ

Σαμαράς: Το πλεόνασμα είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ
Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει σταδιακή μείωση φόρων στα ακίνητα κατά 38% μέχρι το 2016
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα «βγαίνει από το φαύλο κύκλο» στέλνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός εξηγεί πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται σε σταδιακή μείωση φόρων -εφόσον διατηρηθούν τα πλεονάσματα- και απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα, τονίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ. Σε αυτό, όπως εξηγεί, θα στηριχθούν τα επιχειρήματα της Ελλάδας, τόσο για την ελάφρυνση του χρέους όσο και για έξοδο στις αγορές το 2014.

Ακόμη, προαναγγέλλει πως σημαντικό κομμάτι του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία, σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, όπως είχε ήδη εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2013.

«Το επίσημο, μεγάλο και πρόωρο πρωτογενές πλεόνασμα, η επιστροφή του στην κοινωνία, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψη, η ελάφρυνση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά. Και όλα μαζί θα συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Μιας νέας Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Παράλληλα, δεσμεύεται για σταδιακή μείωση φόρων, εφόσον η χώρα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να μειωθούν σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και των ακινήτων.

Ειδικά για τους φόρους στα ακίνητα, δηλώνει ότι έχει προγραμματιστεί η σταδιακή μείωσή τους κατά 38% έως το 2016.

Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η ανάπτυξη έρχεται πιο γρήγορα απ’ όσο προβλέπει το πρόγραμμα και σημειώνει πως «έως τα τέλη της φετινής χρονιάς, η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Ακόμη, απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι σε «παράκρουση».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...