Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια ΠΑΟΚ – ΑΕΜ για το Κύπελλο Ελλάδος

Π.Α.Ο.Κ. – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 4 – 1 (28-8-1991)

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια η ιστορική ΑΕ Μεσολογγίου αντιμετωπίζει στο γήπεδο της Τούμπας τον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο Ελλάδος.

Την περίοδο 1991-92 η ΑΕΜ αγωνίζεται για 3η συνεχή χρονιά στη Γ΄ Εθνική, με πρόεδρο τον Κώστα Αντωνίου, προπονητή τον Γιώργο Γαλανό και έμψυχο υλικό αποτελούμενο από παίκτες του νομού μας (Ασπρογέρακας(τ), Νταλακούρας, Κερανούδης, Ζήκος Γ., Ζευγίτης, Παπαχρήστος, Ζαρκαβέλης, Μωρίκης, Ψεύτης, Πετούσης κλπ.).

Ο ΠΑΟΚ του Θωμά Βουλινού, με προπονητή τον Γιάννη Γούναρη είχε στη σύνθεσή του τους Σκαρτάδο, Μπορμπόκη, Αλεξίου, Μητσιμπόνα, Λαγωνίδη, Τουρσουνίδη, Τζούρτζεβιτς, Γκάμπριτς(τ) κλπ.

Ο αγώνας ήταν για την φάση των ομίλων, όπως διεξαγόταν εκείνη την εποχή το Κύπελλο Ελλάδος. Στον όμιλό μας μετείχαν επίσης και οι Ολυμπιακός Βόλου, Ποσειδών Μηχανιώνας και Ποσειδών Ηρακλείου.

Ο ΠΑΟΚ την 1η αγωνιστική είχε πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης, έχοντας ηττηθεί στη Μηχανιώνα με 3-2. Ο αγώνας που έδινε εναντίον της ΑΕΜ ήταν ο τελευταίος του και ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθεί, αφού η Μηχανιώνα είχε πάρει ήδη την 1η θέση του ομίλου.

Πράγματι, ο ΠΑΟΚ θα επιβληθεί άνετα της ΑΕΜ με σκορ 4-1, αφού προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, στην επανάληψη έφτασε στο 4-0 και η ΑΕΜ προς το τέλος του αγώνα μείωσε το σκορ μετά από σουτ του Ζευγίτη, με την μπάλα να προσκρούει στο πόδι του Μητσιμπόνα και να καταλήγει στα δίχτυα (αυτογκόλ).

Την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΜ νίκησε την πρωτοπόρο Μηχανιώνα με 2-0 και η τελική βαθμολογία του ομίλου μας ήταν:
Ποσειδών Μηχανιώνας 6, ΠΑΟΚ 5, ΑΕ Μεσολογγίου 4, Ολυμπιακός Βόλου 4, Ποσειδών Ηρακλείου 1. (Προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι).

Οι αγώνες της ΑΕΜ κατά σειρά: Με Ποσειδώνα Ηρακλείου 1-1 (εκτός), με Ολυμπιακό Βόλου 0-0 (εντός), με ΠΑΟΚ 1-4 (εκτός) και με Ποσειδώνα Μηχανιώνας 2-0 (εντός). 

(Στη φωτογραφία, μία από τις προσκλήσεις που δόθηκαν στην αποστολή της ΑΕΜ πριν τον αγώνα – Από το αρχείο του παλιού παίκτη της ΑΕΜ Γιάννη Μωρίκη).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

aitosports.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...