Σαν σήμερα σίγησαν οι φωνές του Δημήτρη Μητροπάνου και του Νίκου Παπάζογλου

Σαν σήμερα σίγησαν οι φωνές του Δημήτρη Μητροπάνου και του Νίκου Παπάζογλου
17 Απριλίου 2011. Ο σπουδαίος Νίκος Παπάζογλου,δίνει την μάχη της ζωής του, χάνει και περνά στη γειτονιά των Αγγέλων.
17 Απριλίου 2012. Ο Δημήτρης Μητροπάνος αφήνει την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
 
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές του Ελληνικού πενταγράμμου έφυγαν την ίδια ημερομηνία, με ένα μόλις χρόνο διαφορά. Οι φωνές των δύο κορυφαίων ερμηνευτών σίγησαν και βύθισαν στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στο “Down Town”, ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε αποκαλύψει πως, παρά τα 45 χρόνια που είχε διανύσει στην ελληνική δισκογραφία, σε κάθε του πρεμιέρα ή συναυλία, διακατεχόταν από τρακ. Θυμόταν, μάλιστα, πως πριν από χρόνια, τον είχε επισκεφθεί στο κέντρο που τραγουδούσε, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο οποίος είχε καθίσει και πρώτο τραπέζι, πίστα. Θυμόταν πως μόλις τον είδε, έτρεμαν τα πόδια του και μετά δυσκολίας τραγουδούσε, αλλά το θεωρούσε φυσιολογικό, αφού απέναντί του είχε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Νίκος Παπάζογλου, σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του είχε πει: “Εγώ μονάχος μου δουλεύω χρόνια τώρα κι έχω αλωνίσει όλη την Ελλάδα. Όποτε προκύψει πρόταση για συνεργασία με το Διονύση (Σαββόπουλο) είμαι παραπάνω από πρόθυμος. Για άλλες συνεργασίες όμως είμαι πάρα πολύ προσεχτικός. Έχω δουλέψει μέχρι τώρα μονάχα με τη Χαρούλα την Αλεξίου, τη Γλυκερία και με το Διονύση. Δεν έχω σκεφτεί να δουλέψω με κανέναν άλλο… Εγω τραγουδάω αυτό το «λαϊκοπαράξενο» που κάνω.

Αυτό που κινήθηκε από ηλεκτρικές κιθάρες και μπάντες μέχρι μπαλάντες παιγμένες με ένα πιάνο ή μια κιθάρα και ενδιάμεσα μπουζούκια, κιθάρες, τα πάντα…Εγώ ξέρεις για τι λυπάμαι πιο πολύ; Ότι αυτά τα παιδιά σήμερα δεν είναι αισιόδοξα, δεν σκέφτονται τα καημένα , όπως εμείς παλιά, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, πως μόνο καλύτερα θα πάνε. Και δε μιλώ μόνο για τους μουσικούς, αλλά για όλα τα παιδιά. Είναι κρίμα γιατί τους φτιάξαμε μια κοινωνία που τους λέει να μαζέψουν φράγκα, να τα κάνουν μασούρια, να κοιτάζουν την πάρτη τους…”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...