Σαουδική Αραβία: Επαναλειτούργησαν τα τεμένη με αυστηρούς κανόνες για τους πιστούς

Σαουδική Αραβία: Επαναλειτούργησαν τα τεμένη με αυστηρούς κανόνες για τους πιστούς
Σαουδική Αραβία: Επαναλειτούργησαν τα τεμένη με αυστηρούς κανόνες για τους πιστούς


31/05/2020 – 16:59

Τα τεμένη στη Σαουδική Αραβία άνοιξαν σήμερα και πάλι τις πόρτες τους για τους πιστούς, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερους από δύο μήνες καθώς το βασίλειο αυτό και γενέτειρα του ισλάμ χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για τον κορωνοϊό.

Οι πιστοί επισκέφθηκαν σήμερα τα τζαμιά για την πρωινή προσευχή με αυστηρούς ωστόσο κανόνες που απαιτούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας και ατομικών στρωμάτων προσευχής, την αποφυγή χειραψίας και την τήρηση τουλάχιστον δύο μέτρων απόστασης μεταξύ τους.

Δεν επιτρέπεται όμως η είσοδος στα τζαμιά σε ηλικιωμένους, παιδιά κάτω των 15 ετών και σε πιστούς με υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, οι πιστοί υποχρεούνται να πραγματοποιούν την ιεροτελεστία της πλύσης (του προσώπου, των χεριών και των ποδιών) στο σπίτι τους.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν την άρση των περιορισμών σε τρεις φάσεις με αποκορύφωμα την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 21 Ιουνίου, με εξαίρεση όμως την ιερή πόλη της Μέκκας.

Το Χατζ και το Ούμρα στην Μέκκα — το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα και το μικρό προσκύνημα αντίστοιχα–τα οποία συγκεντρώνουν εκατομμύρια μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να απαγορεύονται λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Στη χώρα των περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί περισσότερα από 83.300 κρούσματα του κορωνοϊού και 480 θάνατοι από την covid-19, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των επτά κρατών του Κόλπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...