Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη η γυναίκα με τη μίνι φούστα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη της γυναίκας που κυκλοφόρησε δημόσια φορώντας μίνι φούστα, από την αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας.

Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι η γυναίκα συνελήφθη στο Ριάντ, επειδή φορούσε «άσεμνα ρούχα» και παρέπεμψε την υπόθεσή της στον εισαγγελέα.

Η νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, που χρησιμοποιεί το όνομα Khulood στα social media, άρχισε να δέχεται πυρά όταν δημοσίευσε ένα βίντεο στο Snapchat, στο οποίο περπατά σε ένα ιστορικό χωριό βόρεια του Ριάντ, φορώντας μίνι φούστα και κοντή μπλούζα. Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες πρέπει να κυκλοφορούν δημόσια έχοντας το σώμα τους καλυμμένο, φορώντας αμπάγια.

Πολλοί χρήστες των social media σε αναρτήσεις τους ζητούσαν τη σύλληψη της γυναίκας, αν και κάποιοι την επαινούσαν γιατί έδειξε θάρρος με τις ενδυματολογικές επιλογές της, θεωρώντας ότι δημοσίευσε το βίντεο ως μία μορφή διαμαρτυρίας για τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλλονται στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

Εκείνη ανέφερε στην αστυνομία ότι το βίντεο δημοσιεύθηκε χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Οπως είπε στις αρχές, μαζί της ήταν ένας άνδρας συγγενής της, κάτι που απαιτείται επίσης στη χώρα και επέμεινε ότι δεν «ανέβασε» η ίδια το βίντεο στα social media.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/293296-Synelephthe-ste-Saoydike-Arabia-e-gynaika-poy-kyklophorese-me-mini-phoysta-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...