ΣΕΒ: Ζητά την επαναφορά των stage για 10.000 θέσεις εργασίας

ΣΕΒ: Ζητά την επαναφορά των stage για 10.000 θέσεις εργασίας
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων κατέθεσε χθες στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση πρόταση για την επαναφορά stage για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα περίπου 10.000 νέων πτυχιούχων, οι οποίοι θα εισπράττουν μια χαμηλή αμοιβή με επιδότηση από τα ευρωπαικά προγράμματα.

Η αμοιβή θα είναι 5.000 ευρώ το εξάμηνο, μισθός και ασφαλιστικές εισφορές, για χρονικό διάστημα 6 μηνών ως 1 έτος, με χρηματοδότηση από τα ευρωπαικά προγράμματα.

Πρόκειται για πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας για νέους αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ ηλικίας ως 29 ετών, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ που κατέθεσε την πρόταση στον κ. Βρούτση στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης των αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ, η συγκράτηση του κύματος φυγής νέων προς χώρες του εξωτερικού σε αναζήτηση εργασίας και η αύξηση της απασχόλησης των νέων αποφοίτων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «η ανάσχεση της υψηλής ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για την κυβέρνηση. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να δώσουμε ευκαιρίες απασχόλησης, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους».

OIKONOMIA
Πηγή: www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...