Είχε προηγηθεί σμήνος σεισμών τον προηγούμενο μήνα – «Είμαστε σε μεγάλο ποσοστό βέβαιοι πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό» – Δείτε βίντεο

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε την 01:14 σήμερα Τρίτη στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου.

Ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ζημιές στο νησί. Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 1:14 και σε απόσταση 24 χιλ. ΝΔ της πόλεως της Νισύρου.

nisiros-1536x1206

Ο πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε πως ο σεισμός 5,7 Ρίχτερ που έγινε κοντά στην Τήλο, είναι έκπληξη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ το πρωί της Τρίτης, είπε πως στην περιοχή αυτή μέχρι τον προηγούμενο μήνα είχε σημειωθεί σμήνος σεισμών, κάτι που έκανε τους σεισμολόγους να θεωρούν πως είχε εκτονωθεί το φαινόμενο.

Επανήλθε ωστόσο, είπε, σημειώνοντας πως η σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Νίσυρο και την Τήλο.Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ωστόσο είναι βέβαιοι σε μεγάλο ποσοστό. «Θεωρώ πως η ίδια περιοχή δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω, θεωρώ πως είμαστε στην περίοδο της απόσβεσης σιγά σιγά», είπε.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...