Σε ανοδική τροχιά οι βάσεις 40 σχολών

Σε ανοδική τροχιά οι βάσεις 40 σχολών
Ανεβαίνει ο πήχης για τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία οδηγούν στο Δημόσιο ή έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας, ενώ «ψηλώνουν» οι βάσεις και σε πρωτοκλασάτα τμήματα κεντρικών ΑΕΙ, αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».

Η οικονομική κρίση, που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, έχει στρέψει τους υποψηφίους στις ελάχιστες σχολές που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Σχολές όπως αυτές της αστυνομίας, αλλά και οι στρατιωτικές εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια και περισσότερα μόρια απαιτούνται και για σχολές όπως η φιλολογία και η ψυχολογία.

Σχολές μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αυξηθούν και πάλι λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς οι υποψήφιοι επιλέγουν τμήματα στον τόπο καταγωγής τους ώστε η οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με εξτρά έξοδα.

Χαρακτηριστικό είναι όμως αυτό που συμβαίνει με τις σχολές του Στρατού και της Αστυνομίας λόγω αυξημένης ζήτησης.

Οι αστυνομικές σχολές επιλέχθηκαν από τους διπλάσιους σε σχέση με πέρσι υποψήφιους και έτσι η βάση αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.000 μόρια. Αντίστοιχη, ίσως μικρότερη, θα είναι η αύξηση και στις στρατιωτικές σχολές καθώς έχουν μειωθεί οι θέσεις των εισακτέων.

Η ιατρική στρατιωτική σχολή θα κυμανθεί κοντά στα 19.200 μόρια, η Ικάρων κοντά στα 19.000 μόρια όπως και των Μηχανικών, αλλά και η Ευελπίδων θα κυμανθεί φέτος κοντά στα 16.000 μόρια.

Σχολές με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας όπως η Φυσικοθεραπείας Αθήνας θα κυμανθεί κοντά στα 16.500 μόρια, ενώ η Διατροφής Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης κοντά στα 15.000 μόρια.

Αύξηση θα σημειώσουν και τα παραϊατρικά επαγγέλματα με τις σχολές Ακτινολογίας Ραδιολογίας κοντά στα 13.500 μόρια, Οπτικής Οπτομετρίας 13.200 μόρια.

Οι σχολές που πάντα βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων όπως η Νομική της Αθήνας θα βρεθούν κοντά στα 19.000 μόρια, ενώ οι Παιδαγωγικές σχολές θα κυμανθούν κοντά στα 17.500 με 18.000 μόρια.

Πάνω από 18.700 μόρια θα χρειαστούν οι υποψήφιοι των ιατρικών σχολών με αυτούς που διεκδικών μια θέση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να χρειάζονται 19.000 με 19.200 μόρια.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...