Σε απόγνωση ο Ερντογάν – Ζητά συναλλαγές με αφρικανικές χώρες με τα εθνικά τους νομίσματα

Σε απόγνωση ο Ερντογάν – Ζητά συναλλαγές με αφρικανικές χώρες με τα εθνικά τους νομίσματα

Μήνυμα στις αφρικανικές χώρες να πραγματοποιήσουν εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία χρησιμοποιώντας εθνικά νομίσματα, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ας σώσουμε το εμπόριό μας από τους κινδύνους που δημιουργούν τα ξένα νομίσματα», τόνισε ο Ερντογάν από το Φόρουμ Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας Τουρκίας-Αφρικής στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σωθούν οι χώρες τους από τη συναλλαγματική πίεση.

«Δώσαμε προτεραιότητα στις συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα, καθώς η χώρα αντιμετώπισε πρόσφατα κερδοσκοπικές επιθέσεις», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις εμπορικές μας σχέσεις χρησιμοποιώντας εθνικά νομίσματα όχι μόνο με τους κύριους εμπορικούς μας εταίρους αλλά και με τους φίλους μας στην Αφρική»

Η Τουρκία πιέζει για το εμπόριο σε εθνικά νομίσματα, κατηγορώντας τη διοίκηση των ΗΠΑ ότι χρησιμοποιεί το δολάριο ως εργαλείο για την επίθεση στις οικονομίες άλλων χωρών.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ανακοίνωσε πως θα εισαγάγει για πρώτη φορά 30.000 τόνους σιτηρών, από τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ρωσικά ρούβλια.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/344343-Se-apognose-o-Erntogan-Zeta-synallages-me-aphrikanikes-chores-me-ta-ethnika-toys-nomismata ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...