Σε δίκη η Morgan Stanley για ζημία 2,7 δις στο Ιταλικό Δημόσιο!

Κατάχρηση δημόσιων πόρων που προκάλεσε απώλειες 2,7 δις ευρώ στο ιταλικό κράτος είδαν οι Ιταλοί εισαγγελείς και αποφάσισαν να πάνε σε δίκη τη Morgan Stanley!  Η αμερικανική τράπεζα κατηγορείται ότι προκάλεσε, αυτή την ζημιά μέσω συναλλαγών με παράγωγα, σύμφωνα τα όσα δήλωσε πηγή με γνώση των εξελίξεων, στο πρακτορείο  Reuters.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, το «Corte dei Conti», που εξετάζει την κατάχρηση δημόσιων πόρων, εκπροσωπεί τους ιταλούς φορολογούμενους κατά της Morgan Stanley και οι εισαγγελείς έλαβαν την απόφαση μετά από έρευνα σχετικά με συμβόλαια παραγώγων που είχαν δημιουργηθεί από τη Morgan Stanley και ιταλούς αξιωματούχους, και τα οποία προκάλεσαν ζημίες στο κράτος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο και στην περίπτωση που επαληθευτεί το ποσό της ζημίας τότε η ιταλική Δικαιοσύνη μπορεί να διατάξει την Morgan Stanley να καταβάλει αποζημίωση στην ιταλική κυβέρνηση.  Όπως δήλωσε στο Reuters γνώστης των εξελίξεων, «η φάση της έρευνας έχει ολοκληρωθεί και το δικαστήριο θα ακούσει τις αξιώσεις αποζημίωσης». Η Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο για το θέμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/291396-Se-dike-e-Morgan-Stanley-gia-zemia-2-7-dis-sto-Italiko-Demosio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...