Σε δημόσια διαβούλευση από το υπ. ΨΗΠΤΕ το έργο ULTRAFAST BROADBAND

Σε δημόσια διαβούλευση από το υπ. ΨΗΠΤΕ το έργο ULTRAFAST BROADBAND

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΠΤΕ
ΤΟ ΕΡΓΟ ULTRAFAST BROADBAND (UFBB), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
•    Ν. Παππάς: «Η παρέμβαση της Πολιτείας είναι διαχρονικά κρίσιμη για την ανάπτυξη μεγάλων και κάθε είδους υποδομών. Βασική μας μέριμνα η ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα εποχή»

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το έργο Ultrafast Broadband, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση της δράσης θα συμβάλει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών νέας γενιάς, σε περιοχές που δεν καλύπτονται από αντίστοιχα δίκτυα, για την επίτευξη των στόχων ευρυζωνικότητας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2025 (Gigabit Society).
Το νέο πρόγραμμα, που αποτελεί συνέχεια των δράσεων Superfast Broadband (SFBB) και Rural Broadband (RB), στοχεύει στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό χρήστη, που θα του εξασφαλίζει σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps (αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps).

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε: «Η Πολιτεία παρεμβαίνει, αξιοποιεί τους δημόσιους πόρους και αναβαθμίζει τα δίκτυα σε όλη τη χώρα. Με τη στρατηγική μας επιλογή, η οποία ξεπερνά σε δημόσιες επενδύσεις τα 700 εκατ. ευρώ, κινητοποιούμε επενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως έχει αποδειχθεί, άλλωστε, η παρέμβαση της Πολιτείας είναι διαχρονικά κρίσιμη για την ανάπτυξη μεγάλων και κάθε είδους υποδομών. Βασική μας μέριμνα να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε: «Η ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού κατασκευαστικού έργου θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετάβαση της Ελλάδας από την “εποχή του χαλκού” στην εποχή της οπτικής ίνας. Η χώρα αλλάζει ταχύτητα και οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω της δράσης Ultrafast Broadband, να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Η χώρα κλείνει σταδιακά το χάσμα που τη χωρίζει από τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης».

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα) και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ) και το ΕΓΤΑΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, είναι ο εξής: https://goo.gl/Gcm9q5  

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346512-Se-demosia-diaboyleyse-apo-to-yp-PSEPTE-to-ergo-ULTRAFAST-BROADBAND ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...