Σε εξέλιξη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τις αμυντικές βιομηχανίες

Σε εξέλιξη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τις αμυντικές βιομηχανίες
Με ενισχυμένο το «οπλοστάσιο» των επιχειρημάτων της ελληνικής κυβέρνησης, υπέρ της διάσωσης εργοστασίων και θέσεων εργασίας στις αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, προσήλθαν το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κυρία Φώφη Γεννηματά, στην εξ’ αναβολής -από την περασμένη Πέμπτη- τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα.

Μετά την ανταλλαγή «βολών» μέσω email εκατέρωθεν, θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν μισό μήνα που θα υπάρξει μια «διά ζώσης» αντιπαράθεση για το μέλλον ων αμυντικών βιομηχανιών στη χώρα μας. Και σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά βρήκε και νέα διαθέσιμα στοιχεία για να στηρίξει τις θέσεις της, ενόψει της κρίσμης μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους εκπρόσωπους της Τρόικας που είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή να μπει «λουκέτο» σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, η ελληνική πλευρά έχει αντιπροτείνει ότι η ΕΑΣ θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργήσει, αλλά πλέον ως αμιγώς στρατιωτική μονάδα (χωρίς πολιτικό προσωπικό) με το επιχείρημα ότι έτσι: (α) θα καλύψει τις ανάγκες του ελληνικού στρατού, (β) θα αποφύγει να επιστρέψει υπέρογκες κρατικές ενισχύσεις στο δημόσιο και (γ) ίσως διασώσει και παραγγελίες κατασκευής πολεμικού υλικού από το εξωτερικό.

Τη στρατηγική αυτή στηρίζει και το Μέγαρο Μαξίμου, με απώτερο σκοπό, αν διασωθούν και οι δύο βιομηχανίες, να συγχωνευθούν τελικώς σε μία. Μετά την κρίση της υπόθεσης ΕΑΣ και ΕΛΒΟ όμως, σειρά θα πάρει και το ζήτημα για την τύχη της ΛΑΡΚΟ, για την οποία προείνεται «εν λειτουργία» εκκαθάριση και ιδιωτικοποίηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...