Σε εξέλιξη η 3η Σύνοδος του ευρωπαϊκού Νότου

Στη Μαδρίτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της Σύνοδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου καθώς λίγο πριν τις 15.00 ξεκίνησαν οι αφήσεις των αρχηγών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας στο Βασιλικό Ανάκτορο «El Pardo», της Μαδρίτης όπου τους υποδέχεται ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Οι εργασίες της Συνόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 17:45 με δηλώσεις των επτά ηγετών.

Η Σύνοδος της Μαδρίτης διεξάγεται λίγες ημέρες μετά την Σύνοδο της Ρώμης και την επίσημη έναρξη της διαδικασίας του Brexit, και πριν από το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (29η Απριλίου) που θα υιοθετήσει, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις κατευθύνσεις της Συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης και στη Διακήρυξη που θα υιοθετήσει η Σύνοδος της Μαδρίτης θα είναι το μέλλον της Ε.Ε., το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το ζήτημα της ασφάλειας (Ενιαία Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, Ένωση για την Μεσόγειο), το Brexit και το ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ε.Ε. και στην περιφέρειά της, με πιο πρόσφατα αυτά στην Στοκχόλμη, στην Αγία Πετρούπολη και την Αίγυπτο.

Στη σκιά της δραματικής κατάστασης στη Συρία, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει κατά σημερινή Σύνοδο πρωτοβουλία ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου να προτείνουν στην Ε.Ε. να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο Συριακό, όπως προαναγγέλλουν κυβερνητικές πηγές με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/278754-Se-exelixe-e-3e-Synodos-toy-eyropaikoy-Notoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...