Σε εξέλιξη τουρκικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Τουρκία, η οποία εξέδωσε Navtex. Την ίδια ώρα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει τις έρευνες του για έκτη ημέρα ανοικτά της Καρπασίας μέχρι και την Αμμόχωστο.

Από σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ πραγματοποιεί για την Κυπριακή Δημοκρατία σεισμογραφικές έρευνες το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, όπως μεταδίδεται, η Άγκυρα εξήγγειλε άσκηση με πραγματικά πυρά αλλά και για ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τουρκικό πολεμικό πλοίο, πρακτική που φαίνεται να παραπέμπει σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η πρώτη άσκηση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα τα ξημερώματα από τις τρείς μέχρι τις τέσσερις το πρωί και η δεύτερη για αύριο από τις 5 μέχρι τις 7 το πρωί.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, επέδωσε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία παρατίθενται όλες οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται με παραβιάσεις της ΑΟΖ, παράνομες έρευνες και απειλές.

Εξάλλου, οι τουρκικές παρεμβολές στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάσταση στην Τουρκία συζητήθηκαν σε συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τα μέλη του συμβουλίου γεωστρατηγικών μελετών. Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/282200-Se-exelixe-toyrkikes-askeseis-me-pragmatika-pyra-sten-kypriake-AOZ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...