Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής του Λυκείου Δεμενίκων – Αυτοψία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα

Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής του Λυκείου Δεμενίκων - Αυτοψία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα

Το έργο της κατασκευής του Λυκείου Δεμενίκων επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Παναγιώτη Παγιασγλή, τους επιβλέποντες μηχανικούς και τον Ανάδοχο που εκτελεί το έργο.

Το έργο προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, αφορά στην ανέγερση σχολικού συγκροτήματος που αποτελείται από δύο διώροφες πτέρυγες με υπόγειο, όπου περιλαμβάνονται: αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων (ξένων γλωσσών, πληροφορικής, κλπ.), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο, γραφεία, βοηθητικοί και ημι-υπαίθριοι χώροι.

Η συνολική δόμηση του συγκροτήματος είναι 2.975,86 τ.μ. μέσα σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 5.004,60 τ.μ., όπου επιπλέον γίνεται διαμόρφωση τους περιβάλλοντος χώρου με την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης, τη δημιουργία χώρων πρασίνου και την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ.

«Πρόκειται για ένα έργο που εξελίσσεται κανονικά και με ικανοποιητικούς ρυθμούς», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η σημερινή οικονομική συγκυρία επιβάλει την αξιοποίηση στο έπακρο των διαθέσιμων πόρων, χωρίς απώλειες και καθυστερήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Το έργο που δημοπρατήθηκε στις 19/10/2010 και συμβασιοποιήθηκε στις 22/12/2010, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2013. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί κατά 85% και για την πλήρη παράδοσή του υπολείπονται εργασίες χρωματισμών, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και εργασίες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

«Το χρονοδιάγραμμα του έργου ακολουθείται κανονικά, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων που καθυστέρησαν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013 και η εγκατάσταση του σχολείου θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε τη νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσει σε αυτό το καινούργιο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...