Σε εφαρμογή το διάταγμα Τραμπ στο αεροδρόμιο του Καΐρου

Επιπρόσθετοι έλεγχοι για τους κατόχους πράσινης κάρτας

Οι αεροπορικές εταιρίες που λειτουργούν στο αεροδρόμιο του Καΐρου κλήθηκαν επίσημα σήμερα να μην επιτρέπουν στους κατόχους αμερικανικής μεταναστευτικής βίζας από επτά μουσουλμανικές χώρες να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα που θα πετάξουν για τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Χόσαμ Χουσέιν, αξιωματούχος της EgyptAir.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κάτοχοι πράσινης κάρτας από το Σουδάν, την Υεμένη, το Ιράν, το Ιράν, τη Συρία, τη Σομαλία και τη Λιβύη θα μπορούν να επιβιβάζονται στις πτήσεις για τις ΗΠΑ, όπως και οι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Υπενθυμίζεται ότι χθες δεν επετράπη η επιβίβαση πέντε πολιτών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Δικαστική εντολή για αναστολή απελάσεων ταξιδιωτών με έγκυρη βίζα
Την ίδια ώρα, κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε ομοσπονδιακή δικαστής του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Η δικαστίνα Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα σε πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών χωρών και ανεστάλη το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

Επιπρόσθετοι έλεγχοι για τους κατόχους πράσινης κάρτας
Σε επανέλεγχο θα υποβάλλονται οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πριν τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη χώρα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

Στέλεχος της αμερικανικής προεδρίας αποσαφήνισε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο και να υποβληθούν σε επιπρόσθετο έλεγχο.

Απαγόρευση εισόδου και για πληρώματα αεροσκαφών
Σε ενημέρωση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) η οποία περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, επισημαίνεται ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχθές Παρασκευή αιφνιδίασε τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.
Στο μήνυμα αναφέρεται ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ ενημέρωσε την IATA για τους νέους κανόνες το απόγευμα του Σαββάτου και διευκρινίζεται πως όλα τα μέλη πληρωμάτων που έχουν διαβατήρια χωρών όπως το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και αεροσυνοδών, απαγορεύεται να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...