Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Μεσολογγίου

ΩΡΑ 21.34 Η μείωση της έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή του Μεσολογγίου αποδεικνύεται σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν από το μεσημέρι για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή μεταξύ Καλυδώνας και Αγίου Θωμά. Όσον αφορά το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος τελικά η πυρκαγιά κατέκαψε μόνο τον περίβολο της μονής και δεν υπήρξαν ζημιές στα κτίσματα.

 

Ίδια εικόνα υπάρχει και στα υπόλοιπα μέτωπα του Μεσολογγίου (Πεντάλοφος και Πλευρώνα).Αυτή την ώρα συνεδριάζει το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα.

 

ΩΡΑ 20:25 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε πριν από λίγο ο δήμος Μεσολογγίου ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε από τη δημοτική αρχή, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς. Ήδη έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός «Χίλια Σπίτια» οι κάτοικοι του οποίου μεταφέρονται στο δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου.

Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης επικεντρώνουν αυτή την ώρα τις προσπάθειες τους στην περιοχή του ΧΥΤΑ προκειμένου να αποφευχθεί η επέκτασή της στο χώρο για ευνόητους λόγους. Όσον αφορά το μοναστήρι του Άγιου Συμεώνος τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελικά η φωτιά δεν επεκτάθηκε στον Ιερό Ναό αλλά περιορίστηκε στον περίβολο της μονής.

ΩΡΑ 20:00: Φόβοι ότι η ιστορική μονή του Αγίου Συμεώνος στο Μεσολόγγι έχει παραδοθεί στις φλόγες εκφράζονται την τελευταία ώρα, αφού είναι αδύνατη η προσέγγιση της μονής από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και μαρτυρίες κάνουν λόγο για μεγάλες φλόγες που ξεπηδούν από την περιοχή της μονής. Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έστασεστις 19:10 στα πρώτα σπίτια της ανατολικής πλευράς του Αγίου Θωμά στον κόμβο του ΤΕΙ.

ΩΡΑ 19:00: Σε πύρινη πολιορκία βρίσκεται από το μεσημέρι η πόλη του Μεσολογγίου, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα μαίνονται ανεξέλεγκτα δυο πυρκαγιές στο ΒΑ και ΒΔ τμήμα της πόλης στο ύψος των αρχαιολογικών χώρων της Καλυδώνας και  Πλευρώνας αντίστοιχα.Ταυτόχρονα η Π.Υ. Μεσολογγίου έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια πυρκαγιά στη Πεντάλοφο που και αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης έχουν μεγάλο αντίπαλο το δυνατό αέρα, αλλά και τη μειωμένη δύναμή τους αφού από χθες δυνάμεις της Π.Υ. Μεσολογγίου έχουν μεταβεί σε Αμφιλοχία και Θέρμο για την αντιμετώπιση των εκεί πυρκαγιών. Από τις 5 το απόγευμα περίπου το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν και εναέρια μέσα.Αν μέχρι τη δύση του ηλίου δεν περιοριστούν τα μέτωπα τότε είναι βέβαιο ότι από το μέτωπο της Καλυδώνας θα κινδυνεύσει ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος. Ενώ από το μέτωπο της Πλευρώνας θα κινδυνεύσει ο υποσταθμός της ΔΕΗ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς ηλεκτρικό η περιοχή.Η καταστροφική πυρκαγιά και στα δυο μέτωπα έχει κάψει χιλιάδες ελαιόδεντρα, παλιές αγροικίες και αποθήκες.Τέλος με προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αφού η κίνηση διοχετεύεται από παρακαμπτηρίους δρόμους.

πηγή: www.thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...