Σε νοσοκομείο στο Παρίσι τελικά ο “Mr Bitcoin’

Σε νοσοκομείο στο Παρίσι τελικά ο “Mr Bitcoin’
Σε νοσοκομείο στο Παρίσι τελικά ο


24/01/2020 – 10:53

Ο ρώσος υπήκοος, Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως “Mr Bitcoin” βρίσκεται, πλέον, σε νοσοκομείο του Παρισιού, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ αποκάλυψε μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, ότι ο Ρώσος υπήκοος βρίσκεται στο νοσοκομείο “Hotel Dieu” του Παρισιού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη δημοσίευσή της έκανε λόγο για “ισοπέδωση του κράτους Δικαίου” και πρόσθεσε: “Δεν της έχουν επιτρέψει (σ.σ. της γαλλίδας δικηγόρου) ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση”.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βίνικ κρατείτο στη χώρα μας από το 2017. Νωρίτερα, μεταδόθηκε ότι ο Βίνικ απομακρύνθηκε από ελληνικό νοσοκομείο και η τοποθεσία του ήταν άγνωστη, ενώ είχε απορριφθεί από το ΣτΕ η αίτησή του με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα,με την οποία διατάχθηκε η έκδοσή του στη Γαλλία, εν συνεχεία στις ΗΠΑ και τέλος στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρώσο υπήκοο για ξέπλυμα κεφαλαίων αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης. Ο ίδιος έχει αρνηθεί πως έχει διαπράξει είτε ποινικά είτε διοικητικά αδικήματα, αλλά συμφώνησε να εκδοθεί στη Ρωσία. Η Ρωσία και η Γαλλία ζητούν, επίσης, την έκδοσή του Βίνικ με άλλες κατηγορίες.

Η ομάδα υπεράσπισης του “Mr Bitcoin” αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές “αποκρύπτουν στοιχεία και υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...