Σε πανικό η Σ. Αραβία: Νέα σενάρια για τη δολοφονία Κασόγκι

Σε πανικό η Σ. Αραβία: Νέα σενάρια για τη δολοφονία Κασόγκι

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να αλλάζει τα σενάρια για το πως δολοφονήθηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι διεθνείς πιέσεις είνει συνεχείς. Ένας ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δίνει μία νέα εκδοχή για το θάνατο του δημοσιογράφου, η οποία όμως απέχει παρασάγγας από αυτήν του Ριάντ.

Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, η ομάδα των 15 Σαουδαράβων που εστάλη για να συναντήσει τον Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, τον απείλησε ότι θα τον ναρκώσει και θα τον απαγάγει και στη συνέχεια του προκάλεσε ασφυξία, όταν αντιστάθηκε.

Αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες Σάββατο το πρωί ότι πέθανε στη διάρκεια ενός καυγά στο προξενείο. Μία ώρα αργότερα άλλος Σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατό του σε ασφυξία από κεφαλοκλείδωμα, κάτι που επαναλαμβάνει και η νέα εκδοχή του ανώτερου Σαουδάραβα αξιωματούχου.

Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, όμως ο Σαουδάραβας αξιωματούχος επεσήμανε ότι το τύλιξαν σε ένα χαλί και το έδωσαν σε έναν «ντόπιο συνεργάτη» για να το ξεφορτωθεί. Όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε, απάντησε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας δεν το επιβεβαιώνουν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από την 15μελή ομάδα που είχε σταλεί στο προξενείο για να τον ανακρίνει φόρεσε τα ρούχα του για να φαίνεται ότι βγήκε ζωντανός από το προξενείο!

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος παρουσίασε μάλιστα και έγγραφα τα οποία δήλωσε ότι είναι της σαουδαραβικής υπηρεσίας Πληροφοριών και τα οποία δείχνουν ότι στόχος του Ριάντ ήταν να επιστρέψουν στη χώρα διαφωνούντες μεταξύ των οποίων και ο Κασόγκι. Επίσης, έδειξε την κατάθεση όσων συμμετείχαν στην κάλυψη του φόνου και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας εσωτερικής έρευνας. Όταν ρωτήθηκε γιατί αλλάζει συνεχώς η εκδοχή για τον θάνατο του Κασόγκι, ο Σαουδάραβας αξιωματούχος απάντησε ότι η αρχική εκδοχή της κυβέρνησης βασιζόταν «σε λανθασμένες πληροφορίες που είχαν αναφερθεί εσωτερικά».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/345253-Se-paniko-e-S-Arabia-Nea-senaria-gia-te-dolophonia-Kasogki ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...