Σε πύρινο κλοιό ο Μαραθώνας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε πύρινο κλοιό ο Μαραθώνας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Αύρα του Μαραθώνα βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας και απειλεί περιουσίες, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή κάνουν δύσκολο το έργο της ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής που έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ΙΧ «έκλεισε» τζιπ του λιμενικού «στέλνοντάς» το να… καρφωθεί σε μια κολώνα. Το τζιπ έπιασε φωτιά, που γρήγορα εξαιτίας και του ισχυρού αέρα, επεκτάθηκε!

Αμέσως, δόθηκε εντολή στους κατοίκους να φύγουν από τον οικισμό Αύρα, που βρίσκεται κοντά σε εκείνον του Κάτω Σουλίου, για να μην κινδυνεύσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά βρίσκεται στον οικισμό της Αύρας, ο οποίος εκκενώθηκε νωρίτερα για προληπτικούς λόγους. Οι φλόγες, ωστόσο, πέρασαν μέσα στον οικισμό και «έγλειψαν» αυλές, ενώ ήδη έχουν καεί αρκετά σπίτια και σε πολλά άλλα έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι με κουβάδες και λάστιχα, προσπαθούν, όπως μπορούν, να σώσουν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Δείτε φωτογραφίες από τον φακό του BriefingNews:

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς και να μη φτάσει σε άλλα σπίτια. Η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική και πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την ατμόσφαιρα.

Επί τόπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν παιδικές κατασκηνώσεις ή κάποιο γηροκομείο.

Στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν 30 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Επίσης, συμβάλλουν δυο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 15 υδροφόρες.

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το BriefingNews επικοινώνησε με το Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζο ο οποίος δήλωσε:

“Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τουλάχιστον 15 νοικοκυριών. Οι πληροφορίες μου λένε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έκρηξη αυτοκινήτου του Λιμενικού που έπεσε μετά από σύγκρουσή του με άλλο όχημα πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. Δίνουμε μάχη με τις φλόγες και απυεθύνουμε έκκληση για βοήθεια σε όποιον μπορεί να συνδράμει τούτες τις τραγικές ώρες.”

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...