Σε συναγερμό η Αστυνομία για το νεκρό βρέφος που βρέθηκε στα σκουπίδια

Σε συναγερμό η Αστυνομία για το νεκρό βρέφος που βρέθηκε στα σκουπίδια
Σε ιδιωτικά μαιευτήρια των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό της μητέρας του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε χθες το πρωί νεκρό στον ιμάντα επεξεργασίας αποβλήτων, στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Κόσιη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμο Χαράλαμπο Ζαχαρίου «ήδη έχουν ερευνηθεί οι γέννες που έγιναν από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα, ώστε να συνάδουν με την ηλικία του νεκρού θηλυκού βρέφους, στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι αλλά και στις ιδιωτικές κλινικές».

Συγκεκριμένα συνέχισε «έγινε έλεγχος των τοκετών οι οποίοι δηλώθηκαν στις οικείες επαρχιακές διοικήσεις με εγγραφή των νεογέννητων στα αρχεία πληθυσμού και εξασφάλιση πιστοποιητικών γέννησης. Μέχρι στιγμής, έχουν ερευνηθεί 90 γέννες και όλα τα νεογέννητα είναι καλά στην υγεία τους» είπε και πρόσθεσε πως υπάρχουν ωστόσο γέννες οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί ακόμα και θα εξεταστούν.

Ο κ. Ζαχαρίου απηύθυνε και σήμερα έκκληση στους πολίτες εάν γνωρίζουν οτιδήποτε για το θέμα θα δώσουν στοιχεία και πληροφορίες στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή στη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Το βρέφος, γένους θηλυκού, βάρους τριών κιλών και 160 γραμμαρίων, με σγουρά μαύρα μαλλιά, ηλικίας ολίγων ημερών μέχρις ενός μηνός εντοπίστηκε από υπαλλήλους του ΧΥΤΥ γύρω στις επτά το πρωί, λίγο πριν αρχίσει η επεξεργασία αποβλήτων.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του βρέφους ειδοποιήθηκε η Αστυνομία μέλη της οποίας μετέβησαν στο χώρο. Στη σκηνή μετέβη και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία προέβη σε αυτοψία και αργότερα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας στη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου το βρέφος ήταν νεκρό εδώ και 5 – 7 ημέρες ενώ λόγω της μεγάλης αποσύνθεσης δεν κατέστη δυνατή η αναγνώριση και η εθνικότητα του, οι κακώσεις που έφερε το βρέφος έγιναν μεταθανάτια ενώ δεν μπορούσε να προσδιοριστεί κατά πόσον γεννήθηκε σε κλινική ή σε Νοσοκομείο. Από το μωρό λήφθηκαν δείγματα από τα μαλλιά για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Λόγω του ότι το ΧΥΤΥ ήταν κλειστό για το Σαββατοκύριακο και την αργία των Θεοφανείων, στο χώρο υποδοχής των απορριμμάτων υπήρχαν σκουπίδια αρκετών ημερών που ήταν αποθηκευμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί το πότε και από πού μεταφέρθηκε το φορτίο με το νεκρό βρέφος στο εργοστάσιο.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...