Σε συνεργασία καλεί Αναστασιάδη και Έρογλου ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

Σε συνεργασία καλεί Αναστασιάδη και Έρογλου ο Γ.Γ. του ΟΗΕ
Τεχνικού χαρακτήρα και χωρίς καμία αναφορά στις καλές υπηρεσίες είναι η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, που δόθηκε ατύπως χθες στα μέλη του Σ.Α.
Ο Μπαν Κι-Μουν θεωρεί ότι «η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη νήσο, ασκώντας εξουσία στην ουδέτερη ζώνη και συμβάλλοντας στη διατήρηση της ηρεμίας και επιλύοντας διάφορα θέματα τα οποία προκύπτουν στις καθημερινές ζωές ατόμων κι από τις δύο κοινότητες» και ζητά την ανανέωση της θητείας της για ακόμη 6 μήνες, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2014.

Παρόλα αυτά επισημαίνει ότι η ικανότητα της Δύναμης να παίζει αυτό το ρόλο εναπόκειται σε μεγάλο βαθμό στη δέσμευση των πλευρών να αποφεύγουν να αμφισβητούν την εξουσία και τη νομιμότητά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην ουδέτερη ζώνη και εκφράζει την ελπίδα όπως οι δύο πλευρές συνεχίσουν να συνεργάζονται καλόπιστα με τη Δύναμη.

Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν την έκθεση ισορροπημένη, με το βάρος να πέφτει στα γεγονότα που συνέβησαν. Καθώς το Σ.Α. με το προηγούμενο ψήφισμα ζητούσε ενημέρωση από το ΓΓ και για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, αυτό θα γίνει προφορικά από τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, που αναμένεται να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιανουαρίου.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...