Σε τρεις δόσεις τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας για την «Αγιά Σοφιά» (ΦΩΤΟ)

Σε τρεις δόσεις τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας για την «Αγιά Σοφιά» (ΦΩΤΟ)

Μία σημαντική είδηση περίμενε χθες το απόγευμα τους επιτελείς της ΑΕΚ και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το νέο γήπεδο της ομάδας στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση που είχε παρθεί από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης πολυετούς υποχρέωσης για το ενταγμένο στον Π/Υ 2019 έργο της «Αγιά Σοφιάς» με την κωδική ονομασία: «Κατασκευή γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας», ΚΑΕ 9777.01.021, του Φορέα 01.072.

Επί της ουσίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τα 20 εκατ. ευρώ, με τα οποία η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης και μάλιστα, στη σχετική απόφαση φαίνεται πως τα χρήματα θα πιστωθούν σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη δόση θα δοθεί μέσα στο 2019 και θα είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη δόση, η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη, θα είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ και θα δοθεί μέσα στο 2020. Η τελευταία δόση ύψους 7 εκατ. ευρώ θα δοθεί μέσα στο 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά θα εκταμιεύονται, αφού πρώτα γίνεται έλεγχος για την πρόοδο των εργασιών και πλέον εκείνο που απομένει, είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα και θα κρίνει τα έργα που γίνονται με τη συμμετοχή του Δημοσίου στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/361255-Se-treis-doseis-ta-20-ekat-eyro-tis-Perifereias-gia-tin-Agia-Sofia-FOTO ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...