Σε ΦΕΚ η μεταφορά του 5%, του ΟΤΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ

Είναι πλέον επίσημο, η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε την Τετάρτη, για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το 5% περνάει άμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι «μεταβιβάζονται άνευ ανταλλάγματος και περιέρχονται κατά πλήρη κυριότητα από το ελληνικό δημόσιο στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ‘Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.’ 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ‘Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας Α.Ε.’, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

Από την πλευρά του  ΤΑΙΠΕΔ, το αμέσως επόμενο διάστημα  αναμένεται να αναθέσει την υπόθεση σε  χρηματοοικονομικό και νομικό σύμβουλο, για να ακολουθήσει η πώληση του ποσοστού.

Η αγορά αναμένει τον πρώτο λόγο, στην αγορά του 5%, να έχει η η Deutsche Telekom. Όμως, σε περίπτωση που ο μεγαλοεπενδυτής του Οργανισμού επιλέξει να μην ασκήσει το δικαίωμά της, να πρώτη προσφορά, τότε το Ταμείο, θα αναζητήσει άλλους επενδυτές, αν και όλα δείχνουν ότι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να αυξήσουν την τοποθέτησή τους στον ΟΤΕ.

Μετά και τις τελευταίες μεταβολές, μετά και από την μεταφορά του 5%, το δημόσιο θα ελέγχει το 5% των μετοχών. Το 1% που έχει το Δημόσιο και ακόμα 4% εμμέσως από το ΙΚΑ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...