“Σημαντική Διάκριση στα Hellenic Responsible Business Awards”

Νέα Οδός: Σημαντική Διάκριση στα Hellenic Responsible Business Awards

Μία ακόμα σημαντική διάκριση απέσπασε η Νέα Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2022, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Ειδικότερα, η Νέα Οδός αναδείχθηκε μοναδικός νικητής με Bronze Βραβείο, στην κατηγορία «Υπεύθυνη Δράση για το Κλίμα» για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που εφαρμόζει με γνώμονα τους περιβαλλοντικούς στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως έχουν διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο. 

Πρόκειται για μία σειρά δράσεων ώστε να μειωθούν στο μέγιστο δυνατό οι εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου, μία δέσμευση που υπηρετούμε συστηματικά από το 2016.  Ενδεικτικά, η Νέα Οδός προχώρησε στην ανάπτυξη του πρώτου πιλοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου σε ανεκμετάλλευτα πρανή στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού (Α/Κ Μεσολογγίου), ώστε μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου να καλύπτεται με καθαρή πράσινη ενέργεια από τον ήλιο. Η παραγωγή πράσινης ενέργειας συνεχίστηκε μέσω της ανάπτυξης του πρώτου και μεγαλύτερου υβριδικού φωτοβολταϊκού πάρκου και σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο ΣΕΑ Μαλακάσας (Σείριος Πολιτεία), καθώς και στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη των κεντρικών μας εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα, η Νέα Οδός είναι  η πρώτη εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα που, από το 2018 στην Ιόνια Οδό, διέθετε στο σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ηλεκτροφορτιστές. Σε μια ακόμα πρωτιά,  η Νέα Οδός σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε ηλεκτρικά και υβριδικά, θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία το 1ο Green Van περίπολο στην Ελλάδα.

Οι εν λόγω δράσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του στρατηγικού άξονα Νέα Οδός Go Green, μαζί με πλήθος άλλων πρωτοβουλιών όπως η δυνατότητα ανακύκλωσης καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, οι νέες φυτεύσεις και η αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού με νέου τύπου LED.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...