Σημαντικό βήμα ότι η το ελληνικό ομόλογο είχε επιτυχία, λέει το Βερολίνο!

Σημαντικό βήμα ότι η το ελληνικό ομόλογο είχε επιτυχία, λέει το Βερολίνο!

Η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ορθή, παραδέχεται το Βερολίνο

 

 

 Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει την έκδοση του νέου πενταετούς ελληνικού ομολόγου. Εκτιμά ότι το τεστ πέτυχε καθώς και ότι επιστροφή στις χρηματαγορές γίνεται προσεκτικά. Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Γιουργκ Βάισγκερμπερ χαρακτήρισε τη χθεσινή έκδοση ομολόγου ως «σημαντικό βήμα» για την επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές.

 

 Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «χαιρετίζουμε αυτό το βήμα», απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, στο Βερολίνο.  Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας ότι στόχος της όλης πολιτικής διάσωσης της Ελλάδας είναι να σταθεί η χώρα κάποτε στα «δικά της πόδια».

 

Δηλαδή, να μπορεί να καλύπτει μόνη της τις ανάγκες της στις κεφαλαιαγορές και για αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, «ήταν σημαντικό που το δοκιμαστικό ομόλογο είχε επιτυχία». Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επανέλαβε ο κ. Βάισγκεμπερ είναι ότι είναι σωστό που η επιστροφή γίνεται «προσεκτικά» .

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο ήταν σκόπιμη η έκδοση του πενταετούς ομολόγου από τη στιγμή που στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν έχει δανειακές ανάγκες, αφού από το τρίτο πρόγραμμα ύψους 86 δις ευρώ είναι ακόμη διαθέσιμα γύρω στα 46 δις ευρώ, ο ίδιος τόνισε ότι η έκδοση του ομολόγου ήταν απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. Και σε ό,τι αφορά το ύψος του επιτοκίου, αυτό διαμορφώνεται από την αγορά.

 

Επίσης, προσέθεσε ότι παρά το υψηλό επιτόκιο, η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ορθή, καθώς η επιστροφή στις χρηματαγορές «δεν γίνεται μονομιάς αλλά θα πρέπει να γίνεται βήμα προς βήμα και προσεκτικά».

 

 Η θέση του Βερολίνου, είναι ότι πρέπει να παρακολουθείται το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην αγορά και αναλόγως να σχεδιαστεί και να προετοιμαστεί η επιστροφή.  Πρόκειται για ένα πρώτο τεστ, είπε ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, για να κλείσει τονίζοντας ότι «το γεγονός ότι πέτυχε, το χαιρετίζουμε».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294427-Semantiko-bema-oti-e-to-elleniko-omologo-eiche-epitychia-leei-to-Berolino ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...