Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Αιτωλικό

Σκηνές Φαρ Ουέστ θυμίζουν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν λίγη ώρα ατο Αιτωλικό. Η κατάσταση φαίνεται να ήταν τεταμένη από εχθές, όταν νεαροί Ρομά πετροβολούσαν ανευ λόγου και αιτίας διερχόμενα οχήματα. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε την οργή των κατοίκων οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα που προκαλούν οι Ρομά. Κάποιοι από αυτούς συγκεντρώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά γεφύρια της περιοχής, προς τον καταυλισμό των Ρομά, κοντά στο Κέντρο Υγείας.
Πολύ γρήγορα τα πνεύματα, όπως ήταν αναμενόμενο οξύνθηκαν και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς τρεις Αιτωλικιώτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο Αιτωλικό, αν και ήταν από εχθές ενήμεροι για την ένταση που επικρατούσε μετα τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα την προηγούμενη ημέρα. Αυτή τη στιγμή ο δρόμος στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Κοτσάφτη είναι κλειστός, ενώ αθίγγανοι έχουν βγει στους δρόμους με όπλα και οι κάτοικοι του Αιτωλικού φαίνεται να ανησύχουν για την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο aerasnews, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι αντίστοιχο αφού η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σημαντικά και οι συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και Ρομά είναι καθημερινές και συνεχείς. Ληστείες, κλοπές, αναταραχές, φασαρίες, φωνές…

Στο σημείο της συμπλοκής βρίσκεται και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Κώστας Μπαρμπαρούσης ενώ καταφτάνουν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις από Αγρίνιο και Πάτρα.

Η νύχτα αναμένεται μακρά, αφού τα πνεύματα είναι ακόμη ιδιαίτερα οξυμένα και οι αγανακτησμένοι κάτοικοι φαίνεται να έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους, απαιτώντας να δοθεί λύση εδώ και τώρα…

Πηγή: http://www.aerasfm.gr/aitolokarnania/mesologgi/22519-skines-far-ouest-sto-aitoliko-traymaties-4-aitvlokarnania



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...