Σκηνική πολυεκδήλωση των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» στην Πάτρα το Σάββατο

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», κατέλαβαν, για όσο κρατάει μία Συνέντευξη Τύπου, τη θεατρική σκηνή του πολυχώρου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», όπου θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 η επετειακή εκδήλωση για τον ένα χρόνο κοινής τους δράσης σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία.

Κάτω από τον εύγλωττο κεντρικό τίτλο «Κρατάμε το κερί αναμμένο», από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, η σκηνή αυτή θα παραδοθεί σε εκδηλώσεις διαλόγου πολιτών με συντονιστή τον Χρήστο Χωμενίδη, παρουσίασης εταιρειών-συμμάχων της ένωσης, καλλιτεχνικών σχημάτων που προσφέρουν τα έσοδα των εκδηλώσεών τους στους «Πυλώνες» υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Βόγλη και έκθεσης του υλικού τους.
Κοινή διαπίστωση στα χείλη των εκπροσώπων των φορέων-μελών ήταν η εξουθένωση του κράτους πρόνοιας που αφήνει όλο το βάρος της διατήρησης της συνοχής του κοινωνικού ιστού στην πλάτη των ενεργών πολιτών. Κοινή ελπίδα οι γέφυρες που έχουν χτιστεί μεταξύ τους εδώ κι ένα χρόνο.

Όλες οι παραπάνω θεματικές εκδηλώσεις, έχουν αφιερωθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή των «Πυλώνων» στον Πρόεδρό τους, κ. Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος για λόγους υγείας δεν θα μπορέσει να παραστεί.

Στην παρουσίαση της πολυεκδήλωσης, το λόγο έλαβαν με τη σειρά οι: Θάνος Ρισβάς (ΑΛΚΥΟΝΗ – Ναύπακτος), Λιολιώ Κολυπέρα (ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – Πάτρα), Δημήτρης Χειμαρριώτης (ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ – Μεσολόγγι), Ελένη Κακαβά (ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ – Πάτρα), Όλγα Διαμαντοπούλου (ΕΛΕΠΑΠ – Αγρίνιο) και ο Γενικός Συντονιστής της Ε.Κ.Φ. «Πυλώνες Αλληλεγγύης», Γιάννης Φρέρης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (PYLONES 1 & PYLONES 2): Οι συμμετέχοντες στη Συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Φ. “ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”

ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Ιστορικό

Στις 12 Αυγούστου του 2010, ανήμερα των γενεθλίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», γεννήθηκε επισήμως η Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» της οποίας την προεδρία ανέλαβε συμβολικά ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος.

Η Ένωση που ξεκίνησε με 38 κινήσεις πολιτών & θεσμούς κοινωνικής αντίληψης και έχει πλέον ξεπεράσει τους 50, δραστηριοποείται τον τελευταίο χρόνο στην Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία, σαν πλατφόρμα συνέργειας μεταξύ ανθρώπων που έχουν τάξει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του συνόλου και μέχρι πέρυσι δραστηριοποιούνταν κατά μόνας.

Η ενωτική πρωτοβουλία πιστώνεται στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η οποία στη βάση μίας χρόνιας σχέσης εγγύτητας με τις οργανώσεις πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, αξιοποίησε τις δεκάδες διμερείς σχέσεις της με κοινωνικούς φορείς, προτείνοντάς τους την ίδρυση μίας ενωτικής πλατφόρμας δράσης και κοινής αντίστασης στην κρίση.

Με αφετηρία τη διαπίστωση ότι – με ένα οικονομικά εξουθενωμένο κράτος πρόνοιας – η κρίση θα πλήξει πιο καίρια τους ασθενέστερους, δηλαδή τους συνανθρώπους που οι συγκεκριμένοι φορείς στηρίζουν, η ανάδοχος της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, πέραν της απευθείας οικονομικής στήριξης, αφιέρωσε άμεσα στην ένωση τα έσοδα από το πρόγραμμα παραχώρησης της εμπορικής εικόνας της Γέφυρας σε διαφημιζόμενους καθώς και αυτά από τις πωλήσεις των επίσημων T-Shirt της πρωτοβουλίας αυτής, ενώ εκδίδει την εφημερίδα «ΖΕΥΞΗ» – ως επίσημο όργανο των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» με κυκλοφορία 50.000 αντίτυπα που διανέμονται από τα διόδια του Αντιρρίου.

Σε ένα άλλο επίπεδο, η εταιρεία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κοινωνικών δομών των εταίρων της υπέρ της κίνησης, ενώ απευθύνθηκε και σε άλλες εταιρείες που είχαν εύλογο ενδιαφέρον να γίνουν σύμμαχοί της, συνεισφέροντας αναλόγως των δικών τους δυνατοτήτων και των καταγεγραμμένων αναγκών των φορέων. Η διεταιρική συνεννόηση εξασφάλισε την παροχή σίτισης σε οικοτροφεία, τη διακομιδή ασθενών μέσω ιδιόκτητων ασθενοφόρων, την παροχή πε



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...