«Σκιές» 2015, βάζει το Βερολίνο στη διαπραγμάτευση!

Κλίμα ασφυκτικής πίεσης δημιουργούν γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα οι Γερμανοί, με το υπουργείο Οικονομικών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να λέει ότι αν η Ελλάδα δεν δεχθεί την λύση που θα προτείνει το Eurogroup, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα!   Αυτή τη φορά, τον ρόλο του «μπουρλοτιέρη» ανέλαβε ο  επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του Γερμανού υπουργού, Τις Μπίτνερ. Σε συνέντευξη του, εμφανίζεται αβέβαιος για μία συμφωνία στο Eurogroup της  15ης  Ιουνίου, ενώ δηλώνοντας ότι δεν βλέπει «σοβαρές εναλλακτικές για τη διάσωση της Ελλάδας», τονίζει ότι  αν δεν κλείσει η 2η  αξιολόγηση, θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική οικονομική πολιτική.

Με τον εκβιασμό, να παραμένει το αγαπημένο εργαλείο των δανειστών, ο  κ. Μπίτνερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» επισημαίνει πως η συζήτηση για το χρέος, είναι «ιδεολογικής φύσεως»  και ότι ο ίδιος, δεν βλέπει σε  τι θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία μια μείωση του ελληνικού χρέους.

Όπως δήλωσε, «Προς το παρόν, εκείνο που προέχει είναι η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος».

Αν όμως κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατό, τότε θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί το πρόγραμμα και αυτό σίγουρα θα συνδεόταν με μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική οικονομική πολιτική. Ο ίδιος, προσέθεσε στη συνέχεια, ότι « ήταν πάντα η γερμανική θέση ότι το ΔΝΤ παραμένει επί του σκάφους. Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό λόγω των εμπειριών που έχει το ΔΝΤ. Δεν μπορεί να δημιουργήσει κανείς ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο από τη μια μέρα στην άλλη».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/286996-Skies-2015-bazei-to-Berolino-ste-diapragmateyse ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...