Σκληρά λόγια Πλατινί για τους Ευρωπαίους πολιτικούς

Σκληρά λόγια Πλατινί για τους Ευρωπαίους πολιτικούς
Με τις σημαντικές αποφάσεις να έχουν παρθεί από την Πέμπτη, στη χθεσινή δεύτερη μέρα του συμβουλίου της UEFA στο Λονδίνο κυριάρχησε η ομιλία του Μισέλ Πλατινί, κυρίως κατά της μάστιγας των «στημένων» αγώνων, αλλά και η εκλογή της εκτελεστικής επιτροπής.
Ο Κύπριος παράγοντας Μάριος Λευκαρίτης επανεκλέχθηκε για πέμπτη θητεία, με το νέο πρόσωπο να είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, που στο τέλος Ιουνίου αποχωρεί από τους «κόκκινους διαβόλους» ύστερα από 16 χρόνια.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για μία ακόμη φορά κήρυξε πόλεμο στη μαφία που στήνει τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. «Αυτοί που στήνουν παιχνίδια δεν είναι μικρο-απατεώνες αλλά καθαροί εγκληματίες. Είναι οργανωμένοι σε στυλ μαφίας που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα παιχνίδια για να ξεπλύνουν χρήματα και αμαυρώνουν τον αθλητισμό.

Μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι κάτι ευρέως διαδεδομένο, αλλά και ένα ”στημένο” παιχνίδι είναι για μας πολύ» είπε ο Πλατινί και συνέχισε: «Πριν από έξι χρόνια ως αντίδραση στα στημένα παιχνίδια, τον χουλιγκανισμό, τον ρατσισμό και το ντόπινγκ, ζήτησα τη δημιουργία μια ευρωπαϊκής αθλητικής αστυνομίας.

Κανείς δεν μου έχει απαντήσει ως τώρα. Αυτή η απουσία απάντησης και η έλλειψη επίγνωσης του μεγέθους του προβλήματος από τους πολιτικούς με αναγκάζουν να ξανακάνω την έκκληση σήμερα. Αν και αυτή η πρόταση πέσει σε κουφούς, ζητώ τουλάχιστον από κάθε χώρα να θεσπίσει σκληρούς κανόνες τουλάχιστον για τα ”στημένα” παιχνίδια. Μόλις 10 χώρες μέλη μας έχουν τέτοιους νόμους».

Σκληρά λόγια από τον Πλατινί εναντίον των Ευρωπαίων πολιτικών που δεν δείχνουν ιδιαίτερη ζέση στο να δημιουργήσουν ένα τμήμα αθλητικής αστυνομίας στη γηραιά ήπειρο που θα μπορούσε εύκολα να είναι υπό τη σκέπη της Europol. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη είχε ληφθεί απόφαση για να πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ όποιος κατακτά το Γιουρόπα, για 10 ματς μίνιμουμ τιμωρία σε αθλητές-παράγοντες για ρατσιστική συμπεριφορά και για είσοδο του Γιβραλτάρ ως 54ου μέλους της UEFA.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...