Σκληρές εικόνες από τους αποκλεισμένους στην ορεινή Ναυπακτία-Τι απαντά ο δήμος

Μία ανάρτηση φωτογραφιών που «σπάει κόκαλα» κάνει η σελίδα στο fb Νεοχώρι Ναυπακτίας, όπου δείχνει έναν κτηνοτρόφο της Αράχωβας, όπου μεταφέρει ο ίδιος τις τροφές για τα ζώα του καθώς η πρόσβαση έχει διακοπεί μετά τις κατολισθήσεις που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Με μεγάλη λύπη μας αναγκάζεται να δημοσιεύσουμε αυτές τις φωτογραφίες, με τον κτηνοτρόφο κ.(…) να κουβαλάει φορτωμένος τις τροφές για τα ζώα του, μέσα στα χαλάσματα στην κατολίσθηση που έχει γίνει στις 24/1/2019 στην Τ.Κ. Αράχωβας προς πετρωτό ή Παλιονέχωρο στον οικισμό τις Τ.Κ.Νεοχωρίου Ναυπακτίας.

Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες, 5 άτομα και ένα αυτοκίνητο παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι 3 από αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Δημοτική αρχή παίζει τα δικά της παιχνίδια, ρίχνει το μπαλάκι είναι αυτός αρμόδιος, είναι ο άλλος κ.τ.λ.  Λένε τη Δευτέρα θα ανεβεί ο μηχανικός, από τη Δευτέρα την Τετάρτη και από την Τετάρτη την Παρασκευή. Έλεος πια φτάνει η κοροϊδία να παίζεται με ανθρώπινες ζωές!!»

Σε επικοινωνία που είχαμε το δήμο πληροφορηθήκαμε ότι το ΙΓΜΕ έχει ξεκαθαρίσει πως στην περιοχή δεν θα πρέπει να γίνει στην παρούσα φάση καμία παρέμβαση, εάν πριν δεν έχει πραγματοποιηθεί κατάλληλη μελέτη. Αυτή αναμένεται να γίνει άμεσα, καθώς το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεσή της, για να προκύψει μέσω αυτής στη συνέχεια και το τι έργο πρέπει να γίνει. Αυτό βέβαια στην παρούσα φάση ουδείς το γνωρίζει, γι’ αυτό και όλοι περιμένουν την εκπόνηση της μελέτης.

Από την άλλη ο δήμος πληροφορηθήκαμε πως εξετάζει και τη λύση ενός δρόμου πρόσβασης μέσα από το δάσος, με την ελπίδα πως θα πάρει το πράσινο φως από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς έχει κηρύξει την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη, συνθήκη άλλωστε που επιτρέπει και την ανάθεση της μελέτης που προαναφέραμε. Έως την ώρα βέβαια που θα γίνουν όλα αυτά, δυστυχώς η ταλαιπωρία για τους ανθρώπους αυτούς θα συνεχίσει να υφίσταται.

0

Emprosnews

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντροπι τους,,,,,,αν ήταν όμως η μάνα τους η ο πατέρας τους θα το είχαν λύσει κ τακτοπισει το πρόβλημα αμέσως,,γιαυτο από πλάτανο κιαπανο είναι όλο αδιαφορία ,,,,
    Ε όταν είναι για ψήφους θα ματαεμφανηστουναι,,,,
    Ντροπι τους κ πάλι,,’,,,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...