Σκληρές πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, μετά τις νέες απαιτήσεις των δανειστών!

Σκληρή προσαρμογή, για τους ελληνικούς τίτλους, έφεραν οι δυσκολίες στην συμφωνία, κυβέρνησης και δανειστών.  Μετά την θετική πορεία της Παρασκευής, η μη λύση των επαφών στις Βρυξέλλες, ασκούν πτωτικές τάσεις στις αγορές, που μεταφράζονται σε άνοδο για τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων!

Όλες οι πλευρές, εστιάζουν στις πιθανότητες συμφωνίας, στο ορόσημο της 20ης  Φεβρουαρίου. Όσο το ενδεχόμενο για συμφωνία εντός του μήνα απομακρύνεται και τα περιθώρια να στενεύουν, τόσο οι επενδυτές απομακρύνονται από την ελληνική αγορά και τα ελληνικά ομόλογα!

Σήμερα,  το 2ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει άνοδο, πάνω από το 9%, στο 9,097%. Το 10ετές, που αποτελεί και δείκτη για την πορεία των ελληνικών τίτλων, αυξάνεται στο 7,489% από 7,4% στην τελευταία συνεδρίαση.

«Η τάση που επικρατεί στην ελληνική αγορά ομολόγων δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει μέχρι να φτάσουμε σε συμφωνία σχετικά με την αξιολόγηση του προγράμματος (…) Η πρόσφατη ρητορική δείχνει ότι η συμφωνία μπορεί να πάρει χρόνο», δήλωσε ο Φρεντερίκ Ντουκροζέτ, οικονομολόγος της Banque Pictet & Cie.

«Στη χειρότερη περίπτωση αυτό θα καταστήσει περιττό για την ευρωζώνη και το ΔΝΤ να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και θα μπορούσε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τον κίνδυνο Grexit», αναφέρουν οι αναλυτές, σχετικά με τον κίνδυνο «η ελληνική κυβέρνηση να παρερμηνεύσει τους σημαντικούς πιστωτές, όπως η Γερμανία και το ΔΝΤ, και να μην υποχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε στο Bloomberg, o Γιάννης Εμμανουηλίδης, διευθυντής σπουδών στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...