Σκληρή απάντηση Κοντονή σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια που πληρώνει ο ελληνικός λαός

«Δίνονταν δάνεια σε ΜΜΕ με εγγύηση αέρα»

Σκληρή απάντηση στους κλεπταποδόχους των κομμάτων εξουσίας που τόσα χρόνια λήστευαν την περιουσία του ελληνικού λαού παίρνοντας θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν (δυστυχώς ούτε πρόκειται) έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής. Σε συνέντευξή του είναι καταπέλτης για όσα ισχυρίζονται τα δυο αυτά κόμματα μετά το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που στάλθηκε στον εισαγγελέα. Ανεφερε χαρακτηριστικα:   

«Με κατάπληξη όλοι μας και ο ελληνικός λαός πληροφορηθήκαμε τι γινόταν τόσα χρόνια με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Εγώ ειλικρινά, θέλω να απευθυνθώ σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ: Γνώριζαν ότι με τις ευλογίες των κυβερνήσεών τους, δίνονταν δάνεια σε ΜΜΕ με εγγύηση «αέρα»; Και τώρα που τους το είπαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, τι λένε; Διότι εδώ που φτάσαμε, δε βρεθήκαμε τυχαία… Γνώριζαν ότι το ΠΑΣΟΚ που μας κουνάει το δάχτυλο, είχε υποθηκεύσει, όχι μία φορά, αλλά σε πάρα πολλές τράπεζες, την κρατική επιχορήγηση και έπαιρνε δάνεια με αυτό τον τρόπο;

Το πόρισμα διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, και με βάση το Σύνταγμα, αν βρεθεί μπροστά σε ευθύνες πολιτικών προσώπων, αμελλητί αποστέλλει το φάκελο στη Βουλή για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση στα οικονομικά της χώρας. Αυτή όμως η δυσκολία προέκυψε από τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Γι αυτό και ορισμένοι σήμερα προσπαθούν να διαφύγουν των ευθυνών για τις πολιτικές που έριξαν τη χώρα στα βράχια. Των μικροπολιτικών και των πελατειακών σχέσεων. Αν ένα κόμμα βάζει ως εγγύηση την επιχορήγηση σε τράπεζες αποκρύπτοντας ότι την έχει υποθηκεύσει, μιλάμε για οργανωμένο κύκλωμα. Καταλαβαίνετε ποιο σύστημα είχε οργανωθεί, και πώς αντλούσαν χρήματα τα οποία καλείται σήμερα ο Έλληνας πολίτης να πληρώσει; Φαίνεται με διαυγή τρόπο πώς η ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή αυτό το τρίγωνο δηλαδή να έρθει για άλλη μια φορά σε διαπλοκή με οικονομικά συμφέροντα και τα συγκροτήματα του Τύπου και γι’ αυτό αντιδρά σε προσπάθειες εξυγίανσης που επιχειρεί η κυβέρνηση. Αυτό που γίνεται με τον ΔΟΛ, μια προσπάθεια να μην κλείσει ένα ιστορικό συγκρότημα, και να μην χαθούν τόσες θέσεις εργασίας, δυσαρέστησε τη ΝΔ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης για ένα θέμα που εμείς θεωρούμε αυτονόητο, την προστασία των θέσεων εργασίας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...