Σκληρή γραμμή από τον Π. Καψή στο θέμα της ΕΡΤ

Σκληρή γραμμή από τον Π. Καψή στο θέμα της ΕΡΤ
Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.
Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση, με τον κ. Καψή να μην μετακινείται από τις θέσεις του και να προτείνει:
Ταβάνι 15.000 ευρώ στις αποζημιώσεις

Δίμηνες συμβάσεις με ενιαίο μισθολόγιο. Όσοι προσληφθούν στο μεταβατικό φορέα, θα αποκτούν “μπόνους” για την πρόσληψη στη νέα εταιρεία των 1.200.
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και για τους δημοσιογράφους.

Προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης αν δεν μπει ένας εργαζόμενος στο νέο φορέα να μπαίνει στο ταμείο ανεργίας
Προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία είναι να μην διαφωνήσει κανένας από τους 2.000 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και έκαναν λόγο για “παράνομες προτάσεις” και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Παρέμβαση ΠΟΕΣΥ για την προστασία των εργαζομένων

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συγκροτήθηκε ομάδα που αποτελείται από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων-μελών της και της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία θα επιμεληθεί τις νομικές ενέργειες προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ΕΡΤ (εξώδικες δηλώσεις, αγωγές ακύρωσης των απολύσεων, ασφαλιστικά μέτρα και κάθε είδους προσφυγές) με σκοπό την επιτυχή έκβαση –και σε δικαστικό επίπεδο- του αγώνα που όλοι μαζί διεξάγουμε.

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι όλοι πρέπει να ακουστούν και όλων οι θέσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη, προκειμένου να εξευρεθεί βιώσιμη λύση για την ΕΡΤ Α.Ε σύμφωνα με το Σύνταγμα, τις αποφάσεις του ΣτΕ και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Η ΠΟΕΣΥ θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα ενεργό ρόλο στην προάσπιση των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στην ΕΡΤ στο σύνολό τους, και θα προσφύγει ακόμα και στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την πλουραλιστική και με ίσους όρους ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Δεν αποδέχεται τετελεσμένα.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...